Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές γιατί οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Διευθυντές κάνουν το καθήκον τους

Διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές γιατί οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Διευθυντές κάνουν το καθήκον τους Με μια προκλητική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νίκαιας Πειραιά διαμαρτύρεται , με γραπτή ανακοίνωση επειδή Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές Σχολείων ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλονται από Σχέδια Εργασίας, για την εφαρμογή του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης.
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου
ΘΕΜΑ: Ευέλικτη Ζώνη και Σχέδια Εργασίας
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τις τελευταίες μέρες το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει γίνει δέκτης διαμαρτυριών για πιέσεις που
ασκούνται από ορισμένα Στελέχη Εκπαίδευσης (Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές σχολικών μονάδων) στο ζήτημα της Ευέλικτης Ζώνης. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί και, μάλιστα, με επιτακτικό τρόπο, να υποβάλλονται από τους συναδέλφους Σχέδια Εργασίας, για την εφαρμογή του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποδοκιμάζει κατηγορηματικά τέτοιου είδους πρακτικές και επισημαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με βάση τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2005), οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν - προς τους Σχολικούς Συμβούλους - Σχέδια Εργασίας, θέση την οποία είχε αποδεχθεί και η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητηθεί.
Κατόπιν των παραπάνω, το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους:
να κατοχυρώσουν, με αποφάσεις των Συλλόγων _ιδασκόντων όπου χρειαστεί, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία που με τόσους αγώνες κατακτήσαμε,
σε περίπτωση που συνεχιστούν οι οχλήσεις από Στελέχη Εκπαίδευσης, να ενημερώσουν άμεσα το _.Σ. του Συλλόγου μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Δημητρακόπουλος Παναγιώτης Λιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου