Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το φασιστοειδές που πέταξε δημόσια την έκθεση της Ε.Ε. στα σκουπίδια, σε επίδειξη θράσους στη Θράκη. Ουστ!!!

  Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα υποκριτικής διγλωσσίας για τον απερίγραπτο φασισμό της τουρκικής πολιτικής και για τις φιλελεύθερες «προβιές» που φοράει, όταν βγαίνει από τα σύνορα…
     Έχουμε δημοσιεύσει κι άλλες φορές στο «Προξενείο Στοπ» τεκμήρια του μεγέθους της υποκρισίας και της διγλωσσίας που χαρακτηρίζει τους Τούρκους πολιτικούς, όταν είναι για τα…«καλά και συμφέροντα»! Άλλο ένα τέτοιο τεκμήριο λοιπόν σάς παρουσιάζουμε σήμερα.
Και ο λόγος βέβαια όχι για κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά για τον Μπουρχάν Κουζού, πρόεδρο της Επιτροπής Συντάγματος της Τουρκικής Βουλής. Για τον οποίο μπορούμε να πούμε ότι προφανώς θα πρόκειται για κάποιον…πολύ μεγάλο δημοκράτη και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως θυμόμαστε ότι…απέδειξε με τις δηλώσεις που είχε κάνει στη διάρκεια επίσκεψής του στην ελληνική Θράκη (στις 11/4/2012) και είχαν δημοσιευθεί στο μειονοτικό περιοδικό «Αζινλίκτσα» (απ’ όπου και η 1η φωτογραφία). Τι είχε πει τότε; Αναφερόμενος στην…άσχημη αντιμετώπιση της «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» από την Ελλάδα, δήλωσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει συστάσεις στα κράτη μέλη της, όσον αφορά στο θέμα των μειονοτήτων, ότι εφόσον κοινωνίες με διαφορετική εθνική ταυτότητα, διαφορετική θρησκεία και διαφορετική γλώσσα, προσδιορίζουν εαυτόν ως μειονότητα, τότε θα πρέπει και να αναγνωρίζονται ως μειονότητες. Πρόσθεσε δε ότι αυτό που έχουν να κάνουν οι χώρες που έχουν μειονότητες, είναι να θεσμοθετήσουν νόμους και οδηγίες, με βάση τα μειονοτικά δικαιώματα. Ο Μπουρχάν Κουζού αναφέρθηκε και στο σύμφωνο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, το οποίο όπως ανέφερε ψήφισαν 48 χώρες και διασαφηνίζει καθαρά τον τρόπο που πρέπει να διασφαλιστούν τα μειονοτικά δικαιώματα», που είναι η θρησκευτική ελευθερία, το δικαίωμα εθνικού αυτοπροσδιορισμού, η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, κλπ.
     Πολύ ωραία ως εδώ! Δείτε όμως τώρα τι ξεστόμισε ο λεγάμενος λίγες μόλις μέρες πριν, ως καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του TRT Türk «Διαφορά απόψεων», υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η εκπαίδευση των Κούρδων στη μητρική τους γλώσσα είναι αδύνατον να υπάρξει, γιατί ούτε λίγο – ούτε πολύ είναι έργο που συμπλέει με τον διάβολο και αν εφαρμοζόταν, θα διασπούσε και θα κατέστρεφε την πατρίδα!
     Όπως διαβάζουμε μάλιστα στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ» (απ’ όπου και η 2η φωτογραφία) στις 19/10/2012 (σε μετάφραση από το ιστολόγιο tourkikanea.gr), η έκπληξη  του δημοσιογράφου ήταν μάλλον έκδηλη, όταν πρωτοακούστηκε η φράση περί…διαβολικών έργων, και έτσι ζήτησε και νέες διευκρινίσεις. «Δηλαδή λέτε πως η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα είναι συμμόρφωση προς τον σατανά;» ρώτησε, για να πάρει από τον Κουζού την εξής απάντηση: «Από την σκοπιά της πατρίδας έτσι το βλέπω. Διότι κάτι τέτοιο διασπά την πατρίδα. Κοιτάξτε την Αμερική που έχει κάθε ελευθερία και το δοκίμασε μια φορά. Το δοκίμασε μια φορά σε μια πολιτεία με πολλούς ισπανόφωνους για δύο χρόνια, και μόλις είδε ότι χάνεται η πολιτεία, αμέσως επανέφερε τα αγγλικά. Η γλώσσα εκπαίδευσης διασπά. Αυτό κάνει. Για αυτό τον λόγο, εντάξει όσον αφορά κάθε είδους ελευθερία, αλλά αυτό είναι κάτι που και ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να το ξεχωρίσουμε».
     Λαμπρά, έτσι; Δηλαδή εκεί που μας συμφέρει, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μειονοτήτων και κόβουμε και καμιά φλέβα για την κακιά Ελλάδα που δεν αφήνει τα παιδιά της μειονότητας να μορφωθούν επαρκώς στη μητρική γλώσσα τους (έστω δηλαδή κι αν υποθέταμε ότι αυτή η γλώσσα είναι για όλη τη μειονότητα τα τουρκικά – που φυσικά ΔΕΝ είναι). Όταν όμως πρόκειται για την δική μας χώρα και τις δικές μας μειονότητες, τότε όχι μόνο τα ξεχνάμε όλα, αλλά τα αποκαλούμε και σατανικά από πάνω! Είδατε πόση περίσσια ξετσιπωσιά από τα φασιστόμουτρα, τους γιαλαντζί δημοκράτες και τους προβατόσχημους…γκριζόλυκους;
Προξενείο ΣΤΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου