Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τουρκικές προκλήσεις, την ώρα της Τρόικας

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ των Τούρκων, κυρίως στη γραμμή αντιπαράταξης, εντείνονται το τελευταίο διάστημα και πρέπει να μας βάλουν σε ανησυχία. Μετά από πολλά χρόνια ηρεμίας, παρατηρούνται ενέργειες από τις κατοχικές δυνάμεις που θυμίζουν παλιότερες περιόδους έντασης και προκλήσεων. Δεν είναι μόνο το προχθεσινό ανησυχητικό επεισόδιο στην Αυλώνα όπου Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στη νεκρή ζώνη και τοποθέτησαν συρματοπλέγματα για να περιφράξουν ένα πηγάδι.
Ήταν και η απαγωγή των τριών αστυνομικών, που προσπαθούσαν να συλλάβουν λαθρέμπορο ναρκωτικών, ήταν η απαγωγή των ψαράδων, οι συλλήψεις Ελληνοκυπρίων για τροχαία πρόστιμα, αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων πολιτικών, που όλο και στρέφονται στην ένταση και στη δημιουργία τετελεσμένων σε όλα τα ζητήματα, με κορυφαίο το θέμα των κοιτασμάτων, όπου η Άγκυρα ξεκίνησε νέο κύκλο απειλών για τις εταιρείες που παίρνουν μέρος στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων.

Προχτές ακόμα ο Ντερβίς Έρογλου έδινε με νέες δηλώσεις τη διάσταση της τουρκικής πολιτικής, που εστιάζει σταθερά στο ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν λύση και η διεθνής κοινότητα οφείλει να το δει αυτό και να άρει τα «εμπάργκο» κατά των Τουρκοκυπρίων. Όλα αυτά πρέπει να μας θέσουν σε συναγερμό. Γιατί είναι φανερό ότι ενώ η ηγεσία μας είναι πλήρως απασχολημένη με την οικονομική κρίση και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, η Άγκυρα δεν σταματά να οργανώνει πολιτική σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλά και ο Ντάουνερ μπορεί να κινείται με αργά βήματα, πλην όμως κινείται.Δεν έχουμε περιθώρια αδράνειας και επανάπαυσης.

 Ασφαλώς επείγει η υπόθεση της Τρόικας και δεν αφήνει χρόνο και δυνάμεις για άλλες ενέργειες, όμως οι εξελίξεις δεν σταματούν, απλώς σταματούμε εμείς να τις ακολουθούμε και θα είναι αργά όταν αντιληφθούμε τα αποτελέσματά τους. Έτσι, παρά το επείγον της κρίσης, η Κυβέρνηση οφείλει παράλληλα να βρει δυνάμεις για να ενεργοποιηθεί και στο Κυπριακό. Οι προκλήσεις της νεκρής ζώνης δεν είναι τυχαίες. Ο Αττίλας θεωρεί ότι μπορεί να μας πιάσει στον ύπνο και να δημιουργήσει νέες συνθήκες, που θα είναι αδύνατο στο μέλλον να ανατραπούν. (Να θυμίσουμε μόνο τα τετελεσμένα στα Στροβίλια). Η εγρήγορση της Κυβέρνησης πρέπει να είναι αδιάλειπτη. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι πριν ακόμα μπούμε βαθιά σε ένα επώδυνο μνημόνιο, έχουμε αφήσει το Κυπριακό στο περιθώριο.

Αύριο, που θα τρέχουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί στην οικονομία, τι θα κάνουμε με το Κυπριακό;
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου