Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Βουλγαρία: Το κόμμα "Ataka" άρχισε συλλογή υπογραφών για τη συνταγματικότητα του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών

Βουλγαρία: Το κόμμα "Ataka" άρχισε συλλογή υπογραφών
Το βουλγαρικό ακροδεξιό κόμμα «Ataka» (Ατάκα) ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών στη Βουλγαρική Βουλή, ώστε να κινηθεί διαδικασία που θα οδηγήσει το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ), που εκπροσωπεί κυρίως τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους στο Συνταγματικό Δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα ή όχι.
Ο λόγος για τον οποίο το κόμμα «Ataka» προχώρησε στην κίνηση αυτή ήταν η δήλωση του πρόεδρου του ΚΔΕ, Αχμέτ Ντογκάν σχετικά με τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο, σύμφωνα με το Sofia News Agency.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Ataka», Βόλεν Σίντεροφ ο κ. Ντογκάν παραλλήλισε τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο με την αποκαλούμενη «διαδικασία αναγέννησης» της δεκαετίας του '80. (την πολιτική αφομοίωσης της βουλγαρικής μουσουλμανικής μειονότητας που εφαρμόστηκε από το κομμουνιστικό καθεστώς και τις πιέσεις της τότε κυβέρνησης προς πολίτες της χώρας τουρκικής καταγωγής).

Ο κ. Σίντεροφ ζήτησε από τα ΜΜΕ να μποϊκοτάρουν τις δηλώσεις του ΚΔΕ και δήλωσε ότι θα απευθυνθεί και στον πρόεδρο της χώρας και στον Συνήγορο του Πολίτη για να απαγορευθεί το κόμμα.

«Είναι τώρα σαφές ότι το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών δεν είναι μόνο κόμμα που βασίζεται σε εθνικότητα και θρησκεία, αλλά εμπλέκεται και σε επαναστατικές ενέργειες. Με τη δήλωση ότι ο Βαλκανικός Πόλεμος ήταν «πόλεμος για εθνική εκκαθάριση και άλλες μορφές που αργότερα ορίστηκαν ως παραλλαγές της Διαδικασίας Αναγέννησης, ο Αχμέτ Ντογκάν απέδειξε ότι για εκείνον η απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την κυριαρχία, το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν ήταν θετική εξέλιξη» είπε ο κ. Σίντεροφ.

Ο κ. Ντογκάν δήλωσε την Κυριακή στην πόλη Κίρτζαλι πως ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή εθνικής κάθαρσης και διαδικασία αναγέννησης.

Ο αρχηγός του ΚΔΕ προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση με αφορμή την άρνηση των δημοτικών συμβούλων του κόμματός του στην πόλη του Κίρτζαλι να στηρίξουν την απονομή τιμητικής διάκρισης ως επίτιμου πολίτη Κίρτζαλι στον στρατηγό Βασίλ Ντέλοφ που απελευθέρωσε την πόλη κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου το 2012.

Κ.Γ. News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου