Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο «Alexis» παριστάνει (!) τον πολιτικό αστέρα στην Ισπανία



Την ώρα που ο ελληνικός λαός υποφέρει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παριστάνει τον «πολιτικό αστέρα» στα ισπανικά μπαλκόνια. Και μάλιστα, αντί να προσφέρει από το δικό του μετερίζι στη χώρα, αρκείται στη φιλολαϊκή ρητορεία για να πάρει μονάχα το... χειροκρότημα.

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας ο κ. Τσίπρας, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους συγκεντρωμένους, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της τρόικας, του Μνημονίου και της Ανγκελα
Μέρκελ, υποστηρίζοντας ότι «εξελίσσεται ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, τον οποίον η Αριστερά πρέπει να κερδίσει σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας».

Νωρίτερα μάλιστα και υπό την ηχώ του «Alexis... Alexis», ο υποψήφιος του αριστερού κόμματος στις καταλανικές εκλογές Joan Herrera δίνοντάς του τον λόγο τόνισε ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας είναι και δικά μας προβλήματα», ενώ δεν έλειψαν και οι φιλοφρονήσεις. «Θέλω να δώσω πολλά ευχαριστώ στον Αλέξη, που έδωσε ελπίδα στην Ευρώπη» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Με μεταφραστή τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ησυχο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε ότι ούτε ο ίδιος έχει καταλάβει το μεγάλο του εκλογικό ποσοστό και άρα την ευθύνη που έχει.

«Εάν πριν από έναν χρόνο με προσφωνούσε κάποιος όπως με προσφώνησαν εδώ απόψε, λέγοντάς μου ότι την επόμενη φορά που θα έλθω είναι πιθανόν να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα έλεγα ότι χρειάζεται ζουρλομανδύα» ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζοντας.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες στην ισπανική εφημερίδα «Vanguardia» έδωσε άλλο ένα χτύπημα κάτω από τη μέση στη χώρα μας, μιας και υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι ήδη σε χρεοκοπία.


«Ατόπημα Τατσόπουλου»

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον απόηχο της επίμαχης φράσης που είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε τη δήλωση πολλαπλό ατόπημα, καλώντας τον βουλευτή να παραδεχτεί το λάθος του. Πάντως, ο κ. Τατσόπουλος στην ίδια συνέντευξη είπε όσα αρνείται πεισματικά η Κουμουνδούρου: «Προφανώς θα δεχθούμε την ψήφο ανοχής είτε από την πλευρά του Καμμένου είτε από την πλευρά του Κουβέλη ή και από την πλευρά ακόμη και ανθρώπων από το ΠΑΣΟΚ».


Αλ. Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου