Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μείωση 7% στη φορολογία επιχειρήσεων - Καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά

 Δεσμεύτηκε δημόσια ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα κατά τη διάρκεια του 2013, μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του MEGA. 
Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν η Ελλάδα προχωρήσει ακομα καλύτερα σε όρους πρωτογενούς αποτελέσματος, τότε δεν αποκλείεται ένα μέρος από τα επώδυνα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή να μην εφαρμοστούν. 
Αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι δεν μπορούν να γίνουν μειώσεις φόρων, αλλά τόνισε πως για τις επιχειρήσεις θα υπάρξει μειωμένο φορολογικό
βάρος κατά 7% σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα, αλλά έκανε και γνωστή την πρόθεση του υπουργείου για φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων από ένα εισόδημα και κάτω.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή σήμερα (ή το αργότερο αύριο) διάταξη που θα καταργεί πλήρως το ειδικό αφορολόγητο για τα παιδιά στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει μεγάλες ανατροπές στη φορολογία από 1/1/2013.
Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να σταματήσει η οικονομική ενίσχυση των πολύτεκνων με μεγάλο εισόδημα καθώς και να γίνει πιο ορθολογική και δίκαια διαχείριση των (μειωμένων πλέον) πόρων για την κοινωνική πολιτική.
Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα θεσπιστούν ειδικά επιδόματα για όσα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα ανεξαρτήτως αν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά, με έμφαση σε όσες αντιμετωπίζουν οξύτερα το πρόβλημα (πχ. είναι άνεργοι και οι δύο γονείς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου