Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η Τίνα δεν... μπορεί με μισθό 7.500 €!



Το θράσος της εκλεκτής του Γιώργου Παπανδρέου Τίνας Μπιρμπίλη, η οποία έχει διοριστεί εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, δεν έχει όρια. Και αυτό γιατί η Παριζιάνα πλέον Τίνα, σύμφωνα με απάντησή της που δημοσίευσε ο «Βηματοδότης», την ώρα που οι συμπολίτες της πεινάνε, χωρίς αιδώ δηλώνει ότι δεν της φτάνουν τα 7.500 ευρώ που λαμβάνει (εκτός των άλλων παροχών από την Πολιτεία) και βάζει και από την τσέπη της. Η απάντηση της ευνοούμενης του νεοπαπανδρεϊσμού δείχνει ότι ακόμη και σήμερα και αφού η πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε η κυρία Μπιρμπίλη ως υπουργός αποδείχθηκε αποτυχημένη, οι μετέχοντες δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει τις τεράστιες ευθύνες τους.

Η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει πριν από μήνες τη «μετάθεση» της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος
Τίνας Μπιρμπίλη στο Παρίσι, αναλαμβάνοντας καθήκοντα πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, με αστρονομικές για την εποχή αποδοχές και αντίστοιχες παροχές (πολυτελές σπίτι, αυτοκίνητο, σοφέρ, μάγειρας κ.λπ.). Δεν είχε όμως σταθεί σε αυτές τις παροχές. Η κυρία Μπιρμπίλη είχε ζητήσει και... παρέα εκεί στην ξενιτιά και συγκεκριμένα ως «σύμβουλό της» (sic) την πρώην διευθύντριά της στο υπουργείο Ζωή Παπαδάκη.

Ειδικότερα, με έγγραφό του με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2011 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννης Δρυμούσης καλεί την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες «για τη δέσμευση των αναγκαίων πιστώσεων (έξοδα μετακίνησης, μεταφοράς οικοσκευής, εγκατάστασης, καθώς και του επιδόματος αλλοδαπής) για την απόσπαση της κυρίας Ζωής Παπαδάκη, μονίμου υπαλλήλου με βαθμό Α' του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπία στον ΟΟΣΑ, με βαθμό γραμματέα Πρεσβείας Α' Τάξης»!

Το θέμα Μπιρμπίλη είχε φέρει στη Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Για ποιον λόγο η πτωχευμένη Ελλάδα, που κόβει μισθούς και συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, πληρώνει την κυρία Τ. Μπιρμπίλη, που κατέχει τη θέση του πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 21.000 ευρώ τον μήνα μηνιαίο κόστος, όταν μπορεί τα καθήκοντα αυτά να τα ασκεί ο εκάστοτε από το διπλωματικό σώμα προερχόμενος πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία;» Η κυρία Μπριρμπίλη ισχυρίστηκε χθες: «Πληρώνω από την τσέπη μου, δεν εισπράττω τίποτε περισσότερο από τον μισθό που εισπράττει ένας πρέσβης. Ο μισθός μου είναι 7.500 ευρώ τον μήνα. Αν θέλουν τον πρέσβη, ας διορίσουν αυτόν. Είμαι η μοναδική πρέσβης που πληρώνει η ίδια τα έξοδα παραστάσεώς της». Για τις υπόλοιπες γενναιόδωρες πάντως παροχές της από την Πολιτεία δεν είπε κουβέντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου