Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κατασχετήρια 370 φαρμακείων- Στον Τειρεσία 700 φαρμακοποιοί

Κατασχετήρια 370 φαρμακείων- Στον Τειρεσία 700 φαρμακοποιοίΒαριές ποινές περιμένουν τους φαρμακοποιούς, σε περίπτωση που έχει προκύψει λαθροχειρία ή απάτη και επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, για 200.000 συνταγές που εκτελέσθηκαν έναν μήνα νωρίτερα από την έκδοσή τους, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι "στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται 370 κατασχετήρια φαρμακείων και 700 περίπου φαρμακοποιοί έχουν μπει στον Τειρεσία. Δεν μπορεί 10 εκατομμύρια
Έλληνες και 12.000 φαρμακεία να είναι καθημερινά όμηροι μιας απίστευτης γραφειοκρατίας".
Προσθέτει ότι το πακέτο των αιτημάτων του κλάδου περιλαμβάνει: Εκτός από τη στήριξη της δημόσιας Υγείας και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, να κυλήσουν οι πληρωμές, βάσει του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας, να αποσυρθεί "η απαράδεχτη ρύθμιση", όπως την χαρακτηρίζει, των τελευταίων ημερών, με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία οι φαρμακοποιοί πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου την έκπτωση προς το Ταμείο.
Ωστόσο, αναφέρει ότι "αυτό που εμφανίζεται ως σκάνδαλο, πρέπει να είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης".
Παράλληλα, επισημαίνει, "αυτό είναι ένα επιπλέον χαράτσι 5.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε φαρμακείο, την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι συνεπής στις πληρωμές του". Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τονίζει ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται στα 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011, ποσό για το οποίο οι ίδιοι έχουν φορολογηθεί, ενώ για το 2012 ο Οργανισμός οφείλει τα "μισά χρήματα για τις συνταγές του Αυγούστου και τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο κλπ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου