Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Προφυλακιστέος ο 35χρονος για το "φακέλωμα" 9 εκατ. Ελλήνων

Προφυλακιστέος ο 35χρονος για το "φακέλωμα" 9 εκατ. ΕλλήνωνΠροφυλακιστέο έκρινε ο 3ος τακτικός ανακριτής τον 35χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν φορολογικά και οικονομικά στοιχεία ( ΑΦΜ, αριθμούς πινακίδας αυτοκινήτων, αριθμούς ταυτότητας κτλ ) 9 εκατομμυρίων ελλήνων φορολογουμένων πολιτών. 
Σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται να επιχειρούσε να πουλήσει το
ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερόμενούς έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι, τα στοιχεία δεν προήλθαν από χάκινγκ αλλά όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές προέρχονται από τα συστήματα Taxis και Elenxis και δόθηκαν στον κατηγορούμενο από υψηλόβαθμο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών. 
Ο 35χρονος που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ εταιρίας τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής ως εξωτερικός συνεργάτης, αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι πήρε το αρχείο από πρόσωπο που κατονόμασε προκειμένου να το επεξεργαστεί μετατρέποντάς το σε αναγνώσιμο αρχείο καθώς στην αρχική του μορφή δεν μπορούσε να διαβαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου