Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συρία: Στα 2,5 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι


Συρία: Στα 2,5 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι

Περίπου  2,5 εκατομμύρια εκτιμά η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος ότι είναι οι εκτοπισμένοι εντός της Συρίας λόγω των συγκρούσεων, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
«Κάνουν λόγο για 2,5 εκατομμύρια. Πιστεύουν ότι ίσως είναι περισσότεροι και ότι πρόκειται για μια πολύ συντηρητική εκτίμηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη
Γενεύη η Μελίσα Φλέμινγκ, επικεφαλής εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.
«Οι άνθρωποι μετακινούνται συνεχώς, τρέπονται σε φυγή, κρύβονται. Είναι δύσκολο να καταμετρηθούν», επεσήμανε.
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι εντός της Συρίας θα χρειαστούν βοήθεια στις αρχές του επόμενου έτους, εν μέσω του χειμώνα.
Η Φλέμινγκ δήλωσε πως η Αρμοστεία απέσυρε προσωρινά τα μισά από τα 12 μέλη του προσωπικού της στην επαρχία Χάσακ της βορειοανατολικής Συρίας εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων και της ανασφάλειας που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν προμήθειες και να οδηγηθούν περισσότεροι Σύροι κουρδικής καταγωγής στο Ιράκ.
Πάνω από 407.000 σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί ή περιμένουν να καταγραφούν σε γειτονικές χώρες όπως ο Λίβανος, η Τουρκία, η Ιορδανία και το Ιράκ, ενώ όλο και περισσότεροι αναζητούν καθημερινά καταφύγιο στις χώρες αυτές, πρόσθεσε η Φλέμινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου