Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ψηφιακές όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου προς τους Πολιτες εως το 2015


theseis ergasias1Ψηφιακές όλες οι Υπηρεσίες του Δημοσίου θα είναι προς τους Πολιτες εως το 2015 όπως ανακοίνωσε, μιλώντας πριν από λίγο στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης.Οπως ανέφερε το επόμενο διάστημα θα προκυρυχθεί το έργο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες. 
Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στις δράσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, είπε ότι τελικός στόχος είναι όλες σχεδόν οι υπηρεσίες του Δημοσίου να είναι διαθέσιμες στον
πολίτη και ψηφιακά. «Αυτό σημαίνει να μην πληρώνονται πλέον συντάξεις σε νεκρούς και να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια», είπε ο κ. Βολουδάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέχρι την παράδοση του έργου παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες, το κράτος δεν μπορεί να μένει με σταυρωμένα τα χέρια.
Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γίνεται ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και αυτή προχωρά και στα άλλα υπουργεία. Έως το τέλος του έτους θα πρέπει να υπάρχουν τα οργανογράμματα σε όλα τα υπουργεία και να υποστηρίζονται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Στόχος είναι εξάλλου και η ηλεκτρονική συνεργασία μετά την αναδιοργάνωση των δομών του δημοσίου.
Αναφερόμενος στην ταυτοποίηση των χρηστών και την ηλεκτρονική λειτουργική διασύνδεση των υπηρεσιών, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «θα σέβεται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και θα προστατεύει από καταχρήσεις εξουσίας».
πηγη:ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου