Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ Σαμαράς: Σημάδια ανάκαμψης από το 2013

Σαμαράς: Σημάδια ανάκαμψης από το 2013
Μέσα στο 2013 ο Αντώνης Σαμαράς «βλέπει» τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας πως η χώρα, με την πολιτική που ακολουθείται, θα βγει από την κρίση.
Μιλώντας στη συνάντηση, που πραγματοποιείται στη Μάλτα, με τη συμμετοχή των επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε με δραματικούς τόνους τη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η χώρα και τόνισε πως «η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, το 2009 το έλλειμμα, ουσιαστικά, εξερράγη. Μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας, θα μειώσουμε το έλλειμμα κατά 8% του ΑΕΠ.
Μια τέτοια μείωση, μέσα σε μόλις τρία χρόνια, δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά αυτό έγινε με ένα σκληρό τίμημα, η Ελλάδα έχασε περίπου το 25% του ΑΕΠ, μέσα σε τρία χρόνια».
Μιλώντας στη συνεδρίαση του ΕΛΚ με θέμα «Η Απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη- Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ένωση», ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως, στην Ελλάδα, είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης και, μετά τις τελευταίες αποφάσεις που έχουμε λάβει, τον επόμενο χρόνο θα έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, σημείωσε πως υπάρχει μια ευρεία συμφωνία στην Ελλάδα και έχουν ληφθεί, ακόμα και πρόσφατα, δύσκολες αποφάσεις.
Κάλεσε, παράλληλα, την Ευρώπη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την πολιτική στήριξης στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ευρωζώνη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινωνική συνοχή.
«Δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα, αν δεν έχεις την κοινωνία μαζί σου», είπε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας και πάλι αισιοδοξία και τονίζοντας πως η ελληνική επιτυχία αντιμετώπισης της κρίσης θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκή επιτυχία.
Όσον αφορά τα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως το επόμενο βήμα είναι η ομοσπονδιακή ένωση των ευρωπαϊκών κρατών, υπογραμμίζοντας πως, μαζί, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από ό,τι ο καθένας ξεχωριστά.
Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντά ευρωβουλευτές, ενώ σε λίγο θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λόρενς Γκόνζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου