Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Λιγότερος Φόρος για τους ΜΙσθωτούς και τους Συνταξιούχους το 2013


ΦΟΡΟΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣΛιγότερος θα είναι ο φόρος εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για το 2013 όπως ανακοίνωσε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.Οπως χαρακτηριστικά είπε λιγότερο θα επιβαρυνθούν από την επόμενη χρονιά τα φυσικά πρόσωπα . Η μείωση θα αφορά τους οικονομικά ασθενέστερους, μισθωτούς και συνταξιούχους και αυτή θα καθιερωθεί με στοχευμένες δράσεις μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 
Ο υφυπουργός είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2013, ως προς τα φορολογικά έσοδα, διέπεται από τη
βασική λογιστική αρχή, την αρχή της συντηρητικότητας, και ένα σημαντικό στοιχείο που έχει ληφθεί υπόψη στην κατάρτιση του είναι και η ύφεση. «Με βάση την ύφεση αυτή έχουμε προβλέψει μειωμένα φορολογικά έσοδα σε ποσοστό 4,6% από τους άμεσους φόρους και λίγο μεγαλύτερο από τους έμμεσους», είπε ο κ. Μαυραγάνης.
Όπως εξάλλου σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, η φετινή αύξηση στα φορολογικά έσοδα εξηγείται από το γεγονός ότι πέρυσι μειώθηκε το αφορολόγητο και έγιναν και κάποιες παρεμβάσεις στην έκπτωση φόρου.
Αναφερόμενος διεξοδικότερα στην επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, στην καθιέρωση απλούστερων κανόνων, στην αλλαγή του ποινολογίου, τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Για τον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, όπως είπε, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, γίνεται ανάλυση του προφίλ των φορολογουμένων με διασταυρώσεις σε δαπάνες, έσοδα, ταμιακές ροές. Επίσης γρήγορα θα υπάρξει ένα σύγχρονο πλαίσιο κανόνων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, καθώς θα εκδοθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις σε εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, οι οποίες είχαν καθυστερήσει σημαντικά αν και προβλέπονταν από τις διατάξεις.
πηγη:ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου