Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλει 200.000 συνταγές

ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλει 200.000 συνταγέςΣε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, κ. Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, καθώς αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για 200 χιλιάδες συνταγές, στις οποίες εντοπίστηκε λάθος στις ημερομηνίες έκδοσης και εκτέλεσής τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανέφερε χαρακτηριστικά
"Χθες το απόγευμα, γιατί φεύγουμε βράδυ από κει, ψάχναμε κάτι υπερσυνταγογραφήσεις γιατρών και τρίβαμε τα μάτια μας. Εχει εντοπιστεί λάθος στις ημερομηνίες έκδοσης και εκτέλεσης συνταγών. Μιλάμε για 200 χιλιάδες συνταγές. Μιλάμε για ποσό διψήφιο δεκαδικό εκατομμυρίων που θα πρέπει να πληρωθεί με τους λογαριασμούς του Αυγούστου αυτούς που απαιτούνται νόμιμα", προσθέτοντας "Αυτές οι 200 χιλιάδες συνταγές έχουν το εξής πρόβλημα. Εχουν εκδοθεί το Σεπτέμβριο και έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο. Εγώ θέλω να είμαι καλόπιστος και πιστεύω και εύχομαι να είναι λάθος της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ δηλαδή της μηχανογραφικής επεξεργασίας. Εμείς όμως δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτή την απαίτηση η οποία ελέγχεται, θα πήγαινα στον εισαγγελέα, σε αυτόφωρο. Επομένως αν τους λείψουν κάποια εκατομμύρια από την πληρωμή του Νοεμβρίου δεν θα είμαι εγώ ψεύτης"
Τέλος, ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατηγορηματικά απάντησε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δε θα μπλοκάρει το σύνολο της πληρωμής προς τους φαρμακοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου