Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΤ στο ΑΠΘ-11 συλλήψεις

ΜΑΤ στο ΑΠΘ-11 συλλήψεις Τα ξημερώματα στις 4:30 άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο Διοίκησης τους  Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που τελούνταν υπό κατάληψη από εργαζόμενους σε εργολάβους  και συνέλαβαν 11 άτομα.
Το ΑΠΘ τελούνταν υπό κατάληψη από εργαζόμενους τις τελευταίες 71 ημέρες .
Προχθές Τετάρτη με παραγγελία που έδωσε στην Αστυνομία ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζητούσε να γίνουν συλλήψεις "καταληψιών" στο ΑΠΘ με την αυτόφωρη
διαδικασία.
Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε επιστολή των Πρυτανικών αρχών καθώς και καθηγητών των Σχολών του ΑΠΘ με τις οποίες γίνονταν έκκληση προς τη δικαιοσύνη να συμβάλλει για τον τερματισμό της κατάληψης του Ιδρύματος.
Χαρακτηριστικά ανέφερε η επιστολή «Επειδή τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, να προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του» .

Δήλωση του Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου
Στο μεταξύ χθες έγινε εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ. Σχετικά ο Πρύτανης κ. Μυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα το ΑΠΘ κέρδισε το στοίχημα της αυτοδιοίκησής του. Η πανεπιστημιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ιδρύματος και συμμετείχε ενεργά στην εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Κοσμήτορες των Σχολών, τους Προέδρους των Τμημάτων και τον γενικό διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης Νίκο Μανουσαρίδη, υπό το συντονισμό των οποίων πραγματοποιήθηκε η δράση, καθώς και την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Θανάση Παππά για την πολύτιμη συνδρομή του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, του καθηγητές και τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ, καθώς και όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, η οποία απομάκρυνε τα σκουπίδια από το πανεπιστήμιο και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που αυτά εγκυμονούσαν.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις εργολαβίες γιατί σεβάστηκαν την προσπάθεια του Πανεπιστήμιου και με τη στάση τους αυτή συνέβαλαν στην επιτυχία της. Τους καλώ για μια ακόμη φορά να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να αποχωρήσουν από το κτίριο διοίκησης, για να επαναφέρουμε το ΑΠΘ σε τροχιά ομαλής λειτουργίας, που είναι η μόνη προϋπόθεση για την επίλυση και των δικών τους προβλημάτων.
Το ΑΠΘ σήμερα έδειξε ότι ενωμένο μπορεί να πετύχει πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου