Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το σούπερ ρουσφέτι Παπουτσή για συνεργάτιδά του με μισθό 10.000€!



Συνεργάτιδα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή κατέχει -διά χειρός Πετσάλνικου- την πιο προνομιούχο θέση που μπορεί να έχει υπάλληλος της Βουλής. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη μία και μοναδική θέση στο Γραφείο Διασύνδεσης της Ελληνικής Βουλής στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, θέση η οποία αποφέρει στην κάτοχό της επίδομα αλλοδαπής -το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο εξωτερικό- ύψους 96.000 ευρώ τον χρόνο ή αλλιώς 8.000 ευρώ τον μήνα. Αν μάλιστα προστεθεί στο επίδομα το οποίο
παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν στο εξωτερικό και ο κανονικός μισθός, οι συνολικές αποδοχές ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ μηνιαίως. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά τα της Βουλής, αποτελεί το κορυφαίο ρουσφέτι που θα μπορούσε να κάνει κάποιος πολιτικός και, όπως αποδεικνύεται, έχει χρώμα καταπράσινο.

Η είδηση κυκλοφόρησε χθες το μεσημέρι σε «αριστερό» blog και η διατύπωση παρέπεμπε ξεκάθαρα σε υπάλληλο της Βουλής. Η επιβεβαίωση πάντως ήρθε διά των πλέον επίσημων χειλέων: αυτών του γενικού γραμματέα της Βουλής Θ. Παπαϊωάννου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος προσελήφθη ως μετακλητή στη Βουλή το 2004 και μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007. Ο κ. Παπαϊωάννου επιβεβαίωσε επίσης ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος υπήρξε συνεργάτιδα του κ. Παπουτσή και ότι διορίστηκε στις Βρυξέλλες με απόφαση του κ. Πετσάλνικου το 2010, όταν έληξε η θητεία των δύο προηγουμένων που εργάζονταν εκεί. Ο γραμματέας της Βουλής πρόσθεσε ότι έχει όλα τα τυπικά προσόντα, καθώς έχει δύο πτυχία, μεταπτυχιακό και μιλά τέσσερις γλώσσες, ενώ υποστήριξε ότι το ύψος του επιδόματος το καθορίζει το ΥΠΕΞ και όχι η Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου