Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΟΚ- Ηρακλής Ψαχνών 0-0: Καλύτερος αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ

ΑΟΚ- Ηρακλής Ψαχνών 0-0: Καλύτερος αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ
ΑΟΚ- Ηρακλής Ψαχνών 0-0: Καλύτερος αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ
Γράφει ο Τάσος Πατσίδης
Ο ΑΟΚ έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Ηρακλή Ψαχνών στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν καλύτερος, αλλά και πάλι έμεινε σε ισόπαλο αποτέλεσμα μέσα στην έδρα του. Δυστυχώς δε βάζει γκολ.
Η υπεροχή δε μεταφράζεται με γκολ. Λείπει ο παίκτης που θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σε κλειστές άμυνες. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Ο Βασιλακάκης χρησιμοποίησε τον Αναστασόπουλο στη θέση του Ντιέ και τον Μπρατσιάνη στη θέση του τραυματία Πλιάγκα. Στην τακτική ο Χλωρός και ο Ντος Σάντος έπαιξαν στα πλάγια της
μεσοεπιθετικής γραμμής, με Μπρατσιάνι στη θέση του φορ και τον Μοκάκε στον κάθετο άξονα μπροστά από τους δυο αμυντικούς μέσους Ενσαλίβα και Αναστασόπουλο. Ο Μπρατσιάνι άλλαξε ρόλο πολύ γρήγορα με το Χλωρό.
Στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι: Δεξιά ο Παγώνης, αριστερά ο Γελαδάρης, στόπερ ο Τριποτσέρης με τον Μαραγκό. Κάτω από τα δοκάρια ο Αποστολίδης. Από την άλλη ο Βαζάκας ξεκίνησε μ` έναν επιθετικό τον Χαϊκάλη και αρκετούς μεσοεπιθετικούς. Ο Κονέ ήταν προσωπικός φρουρός του Μοκάκε.
Ο ΑΟΚ στο πρώτο μέρος πίεσε κατά διαστήματα, είχε τον έλεγχο αλλά ο Ηρακλής ήταν καλά διαβασμένος. Η κλασσική ευκαιρία χάθηκε στο 6` από τον Μοκάκε. Στη συνέχεια κάπου οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν στο να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ο Ηρακλής απείλησε ελάχιστα, στα πρώτα 45` λεπτά.
Στο πρώτο 15λεπτο του Β` μέρους ο Χλωρός έχασε δυο καλές ευκαιρίες, όταν και πάλι ο ΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα. Η πρώτη κίνηση από τον πάγκο ήταν ο Μιγιάτοβιτς που πήρε τη θέση του Μπρατσιάνι. Ο Κροάτης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση γινόταν μεγαλύτερη. Ο Αναστασόπουλος είχε δοκάρι και ο Ηρακλής έπαιζε… κατενάτσιο.
Το 0-0 παρέμεινε και πίκρανε τους πάντες.
Το φιλμ του αγώνα
6` Προ του Ντος Σάντος απομάκρυνε ο Σικαλιάς, στη συνέχεια σου του Μοκάκε απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Σουλιώτης. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΑΟΚ.
11` Κεφαλιά Γιέσιτς, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
25` Ο Χλωρός από γύρισμα του Ντος Σάντος, δε βρίσκει καλά τη μπάλα από κοντά.
41` Σουτ Ντος Σάντος βρίσκει σε αμυντικό και περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
42` Σουτ Χλωρού από κοντά σε αμυντικό και κόρνερ.
56` Σέντρα Αναστασόπουλου, κεφαλιά κοντινή από Χλωρό στα χέρια του Σικαλιά.
59` Ο Ενσαλίβα σέντρα πάρε βάλε, ο Χλωρός αστοχεί από κοντά.
73` Ο Χλωρός δε βρίσκει στόχο από κοντά, πλασάρει ο Μιγιάτοβιτς μπλοκάρει ο Σικαλιάς.
75` Σουτ Αναστασόπουλου η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.
Ο διαιτητής Ανδρονικίδης από τον Πειραιά έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Βαγγέλη, Ρεπετσά, Τάουερ, Αναστασόπουλο. Μάλλον προστάτευσε τους φιλοξενούμενους σε αρκετά σημεία του αγώνα.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.
ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 6 Γελαδάρης, 3 Παγώνης, 2 Τριποτσέρης, 16 Μαραγκός, 10 Ενσαλίβα, 8 Μοκάκε, 7 Χλωρός, 17 Ντος Σάντος, 14 Αναστασόπουλος, 92 Μπρατσιάνι.
Πάγκος: 30 Σουλογάνης, 28 Μιγιάτοβιτς, 22 Καπνόπουλος, 33 Καλαγκάνης, 5 Πακάλτσης, 91 Κουμπρόγλου, 9 Ποσίνκοβιτς.
Αλλαγές
62` Μιγιάτοβιτς στη θέση του Μπρατσιάνι.
83` Κουμπρόγλου στη θέση του Χλωρού
87` Ποσίνκοβιτς στη θέση του Αναστασόπουλου
Ηρακλής Ψαχνών: 13 Σικαλιάς, 7 Σουλιώτης, 25 Ρεπετσάς, 4 Μπακομήτρος, 88 Κονέ, 39 Λιόσης, 41 Τάουερ, 9 Λούσιο, 44 Βαγγέλη, 6 Γιέσιτς, 46 Χαϊκάλης.
Αλλαγές
48` Μούσα σε Λούσιο
77` Ντελέκος σε Βαγγέλη
90` Τζάκης σε Γιέσιτς.
Πάγκος: 5 Ιακωβάκης, 8 Ντελέκος, 14 Σπανός, 11 Μούσα, 1 Ψωμιάδης, 17 Τζάκης, 3 Μπαλαμπάνης.
*Δε ξέχασαν τον Αλβες
Πριν την έναρξη του αγώνα ο ΑΟΚ με τον Ενσαλίβα κατέθεσε στεφάνι πίσω από την μια εστία προς τα αποδυτήρια, στη μνήμη του Αλεξ Αλβες που πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν ο ΣΦΑΟΚ και η ΛΦΚ. Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
*Βασιλακάκης: « Για άλλη μια φορά δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που φτιάξαμε και δημιουργήσαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε μαζική άμυνα. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους τρόπους και τα μέσα, για να πετύχουμε ένα γκολ. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί, από την άλλη δε μπορώ να δώσω συγχαρητήρια και στα παιδιά που προσπαθήσανε αλλά και έδειξαν μεγάλο πάθος. Δεν κινδυνέψαμε σε καμία περίπτωση, ο αντίπαλος έπαιξε μαζική άμυνα. Εμείς λειτουργήσαμε καλά σαν ομάδα.
Γυρίσαμε τη μπάλα, είχαμε ηρεμία στο παιχνίδι μας αλλά και υπομονή. Ο κόσμος πολλές φορές δεν έχει υπομονή.
Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά.
Δυστυχώς δεν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες. Δεν έχουμε στον πάγκο τον Μέσι, ούτε τον Ρονάλντο. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Δημιουργούμε ευκαιρίες και κάπου θα έρθει η ώρα να ξεσπάσουμε. Περίμενα περισσότερα από τον Μιγιάτοβιτς. Εχουμε παράπονα από το διαιτητή, όπου οι φιλοξενούμενοι έπρεπε από νωρίς να παίζουν με 10 παίκτες».
*Βαζάκας: « Παίξαμε με μια από τις πιο ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας. Ξέρω τι ομάδα είναι η Καβάλα, πως δουλεύει και τι καλό προπονητή έχει. Ο στόχος μας ήταν να παίξουμε καλή άμυνα και να κλείσουμε τους χώρους. Το μειονέκτημα της Καβάλας είναι ότι μαζεύτηκε την τελευταία στιγμή και θέλαμε στο τέλος πιστεύοντας ότι θα μείνει από δυνάμεις να κλέψουμε το παιχνίδι. Η Καβάλα όμως μας πίεσε μέχρι το τέλος, χωρίς να γίνουν οι μεγάλες φάσεις. Είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και όπως ήρθε το αποτέλεσμα για μας είναι πολύ ικανοποιητικό.
Είμαι ευχαριστημένος. Εύχομαι την Καβάλα να πετύχει τους στόχους και να κατακτήσει αυτό που δικαιούται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου