Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ Spiegel: Η Ελλάδα έχει πάρει δύο χρόνια παράταση

Spiegel: Η Ελλάδα έχει πάρει δύο χρόνια παράταση
Στην τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της και τις αναφορές ότι έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως για διετή παράταση του ελληνικού προγράμματος αναφέρεται δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
«Η Ελλάδα έχει λάβει δύο επιπλέον χρόνια για να επιτύχει τους στόχους λιτότητας. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ το αρνούνται. Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, η Αθήνα χρειάζεται επιπλέον 20 δισ. ευρώ σε βοήθεια. Είναι δύσκολο να καθορίσει κανείς τι θα μπορούσε να έρθει στη συνέχεια για τη χώρα αλλά οι σχολιαστές λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη βρίσκεται
σε σταυροδρόμι» σημειώνει το περιοδικό.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρεται σε διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ο Γερμανός ομόλογος του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνείται ότι υπάρχει τελική συμφωνία για παράταση. «Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι γίνεται όλο και δυσκολότερο να πιστέψεις τις διαψεύσεις» σχολιάζει το Spiegel και υποστηρίζει ότι η τελική μορφή της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της παραμένει ασαφής.
«Για να είμαστε σίγουροι, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν αναμένεται να προωθήσει ένα επιπλέον πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα στο κοινοβούλιο στο Βερολίνο. Η χώρα ήδη είναι δικαιούχος δύο πακέτων βοήθειας που φτάνουν συνολικά τα 240 εκατ. ευρώ και οι βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει όταν πέρασε το δεύτερο πακέτο τον Μάρτιο ότι δεν πρόκειται να δοθεί προσεχώς άλλη ελεημοσύνη» γράφει, μεταξύ άλλων, το περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου