Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τουρκία: Ζητά συνέχιση αεροπορικών επιδρομών κατά PKK

Τουρκία: Ζητά συνέχιση αεροπορικών επιδρομών κατά PKKΠαρά την πρόταση της Τουρκίας για έναρξη διαλόγου με το PKK, η κυβέρνηση ζητά τώρα την ετήσια ανανέωση της έγκρισης που έχει λάβει για την πραγματοποίηση επιδρομών εναντίον των θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο ιρακινό έδαφος, και όλα αυτά την ώρα που αναζωπυρώνεται η ένταση ανάμεσα στο στρατό και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με πληροφορίες κοινοβουλευτικής πηγής, το κυβερνητικό
Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατέθεσε επισήμως σχετικό αίτημα στο τουρκικό κοινοβούλιο, το οποίο θα συζητηθεί κατά προτεραιότητα στη διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου που αρχίζει σήμερα.

Από το 2007, το κοινοβούλιο εγκρίνει τακτικά αυτά τα κυβερνητικά αιτήματα που επιτρέπουν στον τουρκικό στρατό να βομβαρδίζει τα κρησφύγετα του PKK στο ιρακινό έδαφος και να επεμβαίνει, όπου κρίνεται απαραίτητο, με χερσαίες δυνάμεις.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Αγκυρα πραγματοποίησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των κούρδων ανταρτών στο έδαφος του γειτονικού Ιράκ.

Επιπλέον, από την αρχή του καλοκαιριού έχουν πολλαπλασιαστεί οι ένοπλες επιθέσεις του PKK και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου