Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ε- MAIL ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ Οι αντι-προτάσεις για «τριετίες» και «αποζημιώσεις» του υπουργείου Εργασίας

Οι αντι-προτάσεις για «τριετίες» και «αποζημιώσεις» του υπουργείου Εργασίας
Ηλεκτρονικό μήνυμα απέστειλε σήμερα το υπουργείο Εργασίας στους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας, στο οποίο προτείνονται εναλλακτικοί σχεδιασμοί σε σχέση με τα όσα επιδιώκουν οι εκπρόσωποι των δανειστών για τις «τριετίες» και τις «αποζημιώσεις».
Μεταξύ άλλων, οι κεντρικοί άξονες της ελληνικής επιχειρηματολογίας είναι οι ακόλουθοι:
1) Οι τριετίες πρέπει να διατηρηθούν, παραμένοντας αναπόσπαστο
κομμάτι της ΕΓΣΣΕ, καθώς διαθέτουν ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό συμβολισμό.
2) Ως προς τις αποζημιώσεις, το υπουργείο Εργασίας αντιπροτείνει την καταβολή 12 μισθών - όπως ισχύει και σήμερα- για όσους εργαζόμενους απολύονται έχοντας 16 χρόνια προϋπηρεσίας.
Έπειτα από τα 16 χρόνια προτείνεται να δίνονται έως και 6 επιπλέον αποζημιώσεις συνυπολογιζομένων των πρόσθετων χρόνων εργασίας , με βάση ένα πλαφόν τουλάχιστον 2.000 ευρώ και όχι με βάση τα 586 ευρώ όπως επιθυμεί η τρόικα.
Έτσι επιχειρείται να τεθεί ένα «δίχτυ προστασίας» των εργαζομένων που έχουν 18 με 20 ή 25 χρόνια προϋπηρεσίας.
Όπως διαρρέεται από το υπουργείο, υφίσταται κίνδυνος, αν καταλήξουμε στα 586 ευρώ, να προκληθεί ένα ανεξέλεγκτο κύμα απολύσεων παλαιών εργαζομένων, με συνακόλουθη έκρηξη της ανεργίας.
Στο εν λόγω e-mail του υπουργείου Εργασίας, προτείνεται, για όσους προσλαμβάνονται τούδε και στο εξής, να να ισχύει το ανώτατο όριο αποζημίωσης των 12 μηνιαίων μισθών, μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου