Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Kαι νέο (ολοκαίνουργο) τουρκο-φεστιβάλ στα περίχωρα της Ξάνθης!

Γνωστή βεβαίως εδώ και πολλά χρόνια πλέον η πρακτική των τουρκοφρόνων της Θράκης να επινοούν διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις με φαινομενικά αθώο προσωπείο, που από κάτω όμως βρίθουν μηνυμάτων τουρκισμού και κεμαλολαγνείας.
Ε, μετά λοιπόν από τις πάμπολλες εκδηλώσεις (δήθεν) πολιτιστικών ή αθλητικών σωματείων και συλλόγων, μετά και από κάτι Γιορτές Κερασιού, ήρθε τώρα πια ο καιρός και για τις Γιορτές…Καλαμποκιού. Ο λόγος για το «1ο Φεστιβάλ Καλαμποκιού» που πρωτοεμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες (23/9/2012) στο χωριό Κύρνος στην πεδιάδα της Ξάνθης (και βεβαίως μέσα στην άκρως φιλόξενη…εκλογική επικράτεια του γνωστού τουρκο-δημάρχου Τοπείρου Στέλιου
Χατζηευαγγέλου) – και φυσικά εφεξής θα παραμείνει και αυτό μόνιμα πλέον στη ζωή μας (μαζί με όλες τις άλλες ετήσιες και ολοένα αυξανόμενες εκδηλώσεις των χρηματοδοτούμενων με ζεστό μαύρο τουρκικό χρήμα τουρκο-σωματείων της ελληνικής Θράκης).
     Τι έγινε τώρα στο πρώτο αυτό Φεστιβάλ Καλαμποκιού; Μοιράστηκαν, μάθαμε, στους μετέχοντες καλαμπόκια βραστά σε νερό ή ψημένα σε μαγκάλια. Φυσικά όμως δεν μείναμε μόνο σε αυτά, έτσι; Καθότι εκτός από τα βραστά και τα ψημένα, είχαμε κι άλλα…μαγειρεμένα πράγματα!
     Παράδειγμα πρώτο: Τουρκο-αγώνας ποδοσφαίρου, καθώς πριν από το φεστιβάλ ηποδοσφαιρική ομάδα της (παράνομης) «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» έδωσε φιλικό ματς με μια μικτή ομάδα από την περιοχή. Και όπως μας πληροφορεί και η τουρκοφασιστοφυλλάς«Μπιρλίκ» της Κομοτηνής «στο τέλος του αγώνα νίκησε η φιλία (σ.σ. βρε, μπας και το είχατε…μιλημένο;) και το ματς έληξε με 1-1».
     Παράδειγμα δεύτερο: Αμέσως μετά ξεκίνησε η εκδήλωση στην πλατεία του χωριού – και ξεκίνησε με επίδειξη από την ομάδα παραδοσιακών χορών (1η φωτογραφία) της«Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» (σ.σ. και όταν λέμε «παραδοσιακών», μαντέψτε από ποιας ακριβώς χώρας την…παράδοση)!
     Παράδειγμα τρίτο: Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν τα συγκροτήματα Grup Dies και Grup Türkü (σ.σ. αυτό τώρα φυσικά άνευ άλλων σχολίων)!
     Ε, κι αν θέλετε εν τέλει και μία ακόμη πολύ εύγλωττη «λεπτομέρεια», δεν έχετε παρά να ρίξετε βεβαίως μια ματιά και στους μετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρουνεπιφανέστατοι «Τούρκοι» της περιοχής, όπως; ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ (πρώτος από δεξιά στη 2η φωτογραφία, ενώ δίπλα του βλέπετε τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ), ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, ο επικεφαλής του παραρτήματος Ξάνθης του κόμματος DEB Οζάν Αχμέτογλου, κάμποσοι ακόμη πρόεδροι και διοικούντες τουρκο-συλλόγων, αλλά βεβαίως και ο αξιότιμος δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου! Πολλή…τουρκιά δηλαδή, όπως καταλάβατε! Πιο πολλή ΔΕΝ γίνεται! Άντε βρε, και του χρόνου!
  ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου