Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας από Τσίπρα με ψευδείς καταγγελίες στη Guardian-Ιατροδικαστής: Κανένας αντεξουσιαστής δεν βασανίστηκε

Πολύ μεγάλο ζήτημα ανακύπτει με τη δόλια και αντεθνική στάση των ΣΥΡΙΖαίων οι οποίοι διακίνησαν στον Guardian τα περί δήθεν βασανιστηρίων από την Αστυνομία σε βάρος κρατουμένων αντιεξουσιαστών.

Ακρίτως και ασμένως η βρετανική εφημερίδα υιοθέτησε τις καταγγελίες διασύροντας διεθνώς τη χώρα και τις αρχές ασφαλείας. Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, η ιατροδικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο ανακριτής μετά την προσαγωγή των 15 αντιεξουσιαστών, διαπιστώνει ότι ουδέποτε υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ και σε βασανισμούς με αναπτήρες αφού δεν φέρουν κανένα έγκαυμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , το μόνο που καταγράφεται είναι ορισμένες εκδορές προερχόμενες από την προηγηθείσα συμπλοκή των αντιεξουσιαστών με τις αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν και αστυνομικοί .

Η ιστορία αφορά τη σύρραξη μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στην πλατεία Αμερικής πριν από μερικά βράδια. Η Αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει και οι αντιεξουσιαστές την έπεσαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα η σύγκρουση να γενικευτεί και να γίνουν προσαγωγές.

Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν 15 άτομα εκ των οποίων κανένα δεν υπέβαλε μήνυση ή καταγγελία ότι υπέστη βασανισμό. Οκτώ από αυτούς , όταν μεταφέρθηκαν την επομένη στον ανακριτή, διατύπωσαν προφορικώς παράπονα πως τους κακομεταχειρίστηκαν με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να ζητήσει αμέσως ιατροδικαστική έρευνα.

Τα πράγματα, μετά τη σημερινή εξέλιξη, είναι ιδιαιτέρως σοβαρά καθώς εμπρόθετα ο Τσίπρας εξέθεσε τη χώρα στο εξωτερικό μέσω του Guardian.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου