Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Βοήθεια 4,9 δισ. ευρώ ζητεί η Ανδαλουσία από την κεντρική Κυβέρνηση της Ισπανίας

Η υπερχρεωμένη περιοχή της Ισπανίας, Ανδαλουσία, οριστικοποίησε τη Δευτέρα το αίτημά της για βοήθεια ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κεντρική Κυβέρνηση για να επιβιώσει από την οικονομική κρίση, δήλωσε αξιωματούχος.
Η Ανδαλουσία, η πιο πυκνοκατοικημένη από τις περιφέρειες της Ισπανίας, είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο ότι θα αναζητήσει εξωτερική βοήθεια, καθώς βρίσκεται
υπό την πίεση μεγάλων χρεών και πλήττεται από ποσοστό ανεργίας 33,9%.
Στάλθηκε “η επιστολή στον εθνικό Υπουργό Οικονομικών σήμερα το απόγευμα. Έχουμε υποβάλει αίτημα επίσημα” για αξιοποίηση του ταμείου ύψους 18 δισ. ευρώ για προβληματικές περιοχές, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Ανδαλουσίας Antonia Peinado.
Πέντε άλλες περιοχές της Ισπανίας έχουν επίσης εξαγγείλει σχέδια για να αναζητήσουν κεφάλαια από το ταμείο διάσωσης: Βαλένθια, Μούρθια, Castilla-La Mancha, Κανάριοι Νήσοι και η μεγάλη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, η οποία έχει αρχίσει να λαμβάνει βοήθεια.
Η Ανδαλουσία αναμένει τη βοήθεια να έρθει “γρήγορα”, δήλωσε η κ. Peinado. “Από ό,τι έχουμε δει με την Καταλονία, δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο”, ανέφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου