Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ισραηλινά F16 στη Λάρισα, Έλληνες βουλευτές στο δρόμο για τη Γάζα! Το ελληνικό παράδοξο!



Την ώρα που στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, σκάφος στο οποίο επιβαίνουν και δύο Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,που πάνε να “σπάσουν” τον ισραηλινό κλοιό στη Γάζα, στη Λάρισα έχουν προσγειωθεί ισραηλινά F 16 για να ξεκινήσουν τη Κυριακή συνεκπαίδευση με αεροσκάφη της Ελληνικής ΠΑ.

Το ελληνικό παράδοξο!

Ασφαλώς και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο “ελληνοϊσραηλινός” άξονας που με κόπο δημιουργήθηκε να επηρεαστεί από ενέργειες σαν κι αυτές των δύο βουλευτών.Και δεν θα επηρεαστεί. Ούτε σημαίνει ότι προς χάρη αυτού του άξονα θα πρέπει οπωσδήποτε να τα “χαλάσουμε” με τον αραβικό κόσμο και τους παλαιστίνιους. Αυτό
το έχουν κάνει σαφές ακόμη και τα κόμματα που “έστησαν” αυτόν τον “άξονα”, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη όμως επανέρχεται ως επείγον ζήτημα η χάραξη μιας εθνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία θα κινείται μέσα σε όρια και θα έχει στόχο πρώτα απ΄ όλα την επίτευξη εθνικών στόχων και αποτελεσμάτων.

Και για να γίνει αυτό απαιτείται πρώτα απ΄ όλα ρεαλισμός, που στην Ελλάδα φαίνεται ότι παραμένει άγνωστη λέξη ,τουλάχιστον για τους πολιτικούς μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ήταν σήμερα κυβέρνηση. Και σ΄ αυτή τη περίπτωση οι κ.Κοδέλας και Διαμαντόπουλος θα ήταν “κυβερνητικοί” βουλευτές. Θα ανέβαιναν ακόμη κι έτσι στο Estelle ; Για να πετύχουν τι ακριβώς; Να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Ισραήλ, με το οποίο η σχέση που έχουμε αναπτύξει με δεδομένες τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη;

Και τέλος ,ποιος άλλος αυτή τη στιγμή στη νοτιοανατολική Μεσόγειο έχει στηρίξει την Ελλάδα;

Ασφαλώς η Γάζα είναι ένα θέμα που απασχολεί μεγάλη μερίδα των Ελλήνων που διακρίνονται πάντα από υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού. Όμως αυτό που προέχει είναι να σώσουμε όσους συμπολίτες μας ζουν εντός των συνόρων σε συνθήκες Γάζας ! Και για να γίνει αυτό δεν μπορεί να “φορτώσουμε” τη χώρα και με περιπέτειες που έχουν να κάνουν με την εξωτερική μας πολιτική.

Συνεπώς θα πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδεί από άλλο πρίσμα ,τέτοιου είδους ενέργειες ,αποδεικνύοντας σε όσους τον ψήφισαν ότι είναι αποφασισμένος να “ενηλικιωθεί” πολιτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου