Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΒΒC: "Nα ποιοι στηρίζουν τους μισθοφόρους στη Συρία"

 Το μέγιστο πρόβλημα των σκοτεινών σχεδιασμών είναι όταν αρχίζει να πέφτει έστω και λίγο φως, και αποκαλύπτεται ποιος κρύβεται πίσω από τους σχεδιασμούς αυτούς. Πια ο ρόλος της Σ.Αραβίας, όπως και του Κατάρ δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί, που σε αγαστή συνεργασία με τη Δύση εξοπλίζουν μισθοφόρους και "εξεγερμένους" για να επιτύχουν την πτώση του προέδρου Άσαντ φίλα προσκείμενου στη....
Ρωσία, βεβαίως. Τρία κιβώτια από τον ίδιο κατασκευαστή όπλων - με αποστολέα κάποιον/-ους στη Σαουδική Αραβία - βρέθηκαν σε βάση που χρησιμοποιείται από έμμισθους τρομοκράτες στην πόλη του Χαλεπιού.
 Το πώς ακριβώς έφτασαν τα κιβώτια αυτά στο Χαλέπι είναι ακόμη άγνωστο και ενώ οι ρεπόρτερ του BBC τα είδαν και τα φωτογράφησαν, δεν τους επιτράπηκε να βιντεοσκοπήσουν το περιεχόμενό τους.
 Τα κιβώτια των πυρομαχικών, που βρέθηκαν κοντά σε ένα τζαμί στο Χαλέπι, όπου οι ξένοι μισθοφόροι διατηρούν βάση, κατασκευάστηκαν από την ουκρανική εταιρεία Dastan, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή όπλων για το ναυτικό  και εξαρτημάτων πυραύλων. Από το σήμα που διακρίνεται πάνω στα κιβώτια είναι φανερό ότι αποστάλθηκαν από αεροδρόμιο της ουκρανικής πόλης Gostomel που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο. Ως προορισμός αναφέρεται το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
 Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στο Χαλέπι, Ian Pannell, το περιεχόμενο των κιβωτίων είναι άγνωστο, καθώς και το πώς ακριβώς κατέληξαν εκεί.
 Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ιan Pannell, η παρουσία τους υποδηλώνει σαφώς ότι κάποιοι από τις χώρες του Περσικού Κόλπου βοηθούν ενεργά τους ξένους μισθοφόρους που πολεμούν για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
 Το ΒΒC απηύθυνε ερώτηση προς αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, αλλά οι τελευταίοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.
 Κατά την άποψη του ανταποκριτή του BBC Frank Gardner, η Σαουδική Αραβία προτιμά γενικά να διεξάγει την εξωτερική πολιτική της σε χαμηλούς τόνους και παρασκηνιακά. Η ανακάλυψη πυρομαχικών που προορίζονται για αυτήν σε ένα τζαμί της Συρίας θα μπορούσε να προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή.
 Σε συνομιλίες του ανταποκριτή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου με πηγές της αντιπολίτευσης, οι τελευταίες επιβεβαίωσαν ότι έχουν λάβει βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
 Η εφημερίδα New York Times αναφέρει  ότι Σαουδάραβες και Καταριανοί αξιωματούχοι στέλνουν σχετικά μικρά όπλα στους μισθοφόρους, αλλά αποφεύγουν την αποστολή βαρύτερου εξοπλισμού.
 Το ωραίο είναι ότι τώρα πια, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν φτάσει έξω και από τις δικές τους πόρτες, όπως φαίνεται στην Ιορδανία και σκέφτονται μήπως τελικά δεν ποντάρισαν στο σωστό "άλογο"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου