Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Μ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Απόφαση για αξιολόγηση και συμπλήρωση των ερωτηματολογίων του Υ.ΠΑΙΔ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Μ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ                           Τρίκαλα   2/10/2012
                        Ε.Λ.Μ.Ε.Τ
ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ ΑΔΑΜ 3,42100 ΤΡΙΚΑΛΑ                                 Αρ.Πρωτ.: 61       
E-mail:elmet@otenet.gr
Τηλ. & τηλ/τυπο:2431022444                                                                                                              

                                                                                                         ΠΡΟΣ:
                                                                                                         -Σχολεία                 
                                                                                                        -κ.κ Συναδέλφους

Θέμα: Απόφαση για αξιολόγηση και συμπλήρωση των ερωτηματολογίων του Υ.ΠΑΙΔ

   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων δηλώνει την κάθετη αντίθεση του στην επιχειρούμενη "αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και του έργου των εκπαιδευτικών" που προωθεί το Υ.ΠΑΙΔ.
    Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για αξιολόγηση αποτελεί εμπαιγμό για την εκπαιδευτική κοινότητα και όνειδος για τη Δημοκρατία, αν δεν αποσυρθούν άμεσα οι αντιεκπαιδευτικοί και αντισυνταγματικοί νόμοι Διαμαντοπούλου ν.4024/2011(Ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο) και ν.3848/2010 οι οποίοι θεσπίζουν εκ προοιμίου αρνητική
αξιολόγηση για τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των δημόσιων υπαλλήλων και επιπρόσθετα συνδέουν τη βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη με την αξιολόγηση.
    Ειδικότερα ο ν.4024/2011 αρθ. 7 ορίζει εκ των προτέρων ότι στον Α΄ βαθμό θα μπορεί να προαχθεί -κατ’ ανώτερο μάλιστα ποσοστό- μόνο το 30% των κρινόμενων υπαλλήλων! Και ακόμη χειρότερα το 30% θα μπορεί να χαμηλώνει  περισσότερο! με μια απλή υπουργική απόφαση.
    Εύλογα προκύπτουν τα ερώτηματα:Με ποια άραγε επιστημονικά ή άλλα κριτήρια η κ. Διαμαντοπούλου έκρινε το 70% των εκπαιδευτικών ως ανάξιους να προαχθούν στο βαθμό Α΄; Γιατί άραγε ο τωρινός Υ.ΠΑΙΔ. κ.Αρβανιτόπουλος ο οποίος μάλιστα είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος  σήμερα αποδέχεται και  υλοποιεί τέτοιες αυθαίρετες και αντισυνταγματικές διατάξεις της προκατόχου του ενώ προεκλογικά ως αντιπολίτευση καταψήφιζε τους παραπάνω νόμους;
    Θεωρούμε με βάση τα παραπάνω ότι έγινε ξεκάθαρο σε όλους ότι η πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση που προωθεί το Υ.ΠΑΙΔ. έχει ως σκοπό όχι την βελτίωση της δημόσιας παιδείας αλλά την υποβάθμιση της και τη χειραγώγηση, τον εξευτελισμό και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.
     Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μη συμμετάσχουν επ’ ουδενί στη διαδικασία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων για την αξιολόγηση που απέστειλε το Υ.ΠΑΙΔ. στα σχολεία, καθώς θεωρούμε την όλη διαδικασία προσχηματική και τους παραπάνω Νόμους άκυρους και αντισυνταγματικούς και ως εκ τούτου  ζητάμε την άμεση ανάκληση τους.

                                              Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕΤ

     Ο πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας



  Τσιγάρας   Σπήλιος                                                             Νικολάου Ζέφη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου