Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Ζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα


 Βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή πολιτική κρίση που απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης αλλά και το μέλλον της χώρας. Ο πρωθυπουργός σε μια δραματική έκκλησή του ουσιαστικά κάλεσε τους άλλους αρχηγούς να βρουν μια συμβιβαστική λύση προτού είναι αργά. «Κριτήριό μου είναι η Ελλάδα και το μέλλον της και πίσω δεν κάνω» είπε ο Αντώνης Σαμαράς θέλοντας να τονίσει ότι όποιες αποφάσεις λάβει θα είναι μόνο εφόσον διασφαλίζεται η σωτηρία της χώρας. Επίσης η δήλωσή του ότι θα κρατήσει σταθερά το τιμόνι κι ότι κοιτάζει μπροστά δείχνει ότι είναι
αποφασισμένος να λάβει αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της Ελλάδας.
«Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας βόμβα στο πολιτικό σκηνικό καθώς ουσιαστικά καλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να βρουν συμβιβαστική λύση διότι κινδυνεύει η εκταμίευση της δόσης.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν γίνει πολλές αλλαγές και στα εργασιακά σε σχέση με τις απαιτήσεις της τρόικας και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Είπε επίσης ότι ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές με όσους τον ακολουθήσουν, και από τα άλλα κόμματα και από τη Νέα Δημοκρατία.
Η ουσία είναι ότι βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν και όλα είναι στον αέρα. Ισως αύριο να υπάρξει νέα σύσκεψη των αρχηγών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαμαράς έχει συνομιλήσει ήδη με αρχηγούς κρατών ενώ συναντάται και με βουλευτές προκειμένου να τους πείσει ότι η χώρα έφτασε στο γκρεμό.
Ίσως, πάντως, ο κ. Σαμαράς να πιέζει και την τρόικα επισημαίνοντας ότι ο χρόνος έχει παρέλθει και θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους.
Η ενδοκυβερνητική εμπλοκή είναι γεγονός αφού Κουβέλης και Βενιζέλος λένε ότι δε θα ψηφίσουν, επομένως, είναι σίγουρο ότι με αυτά τα δεδομένα δε θα περάσουν τα μέτρα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου