Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Μέρκελ: Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία

Μέρκελ: Πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία
Σε μία εμφατικά αποφασιστική εκδήλωση της στήριξής της προς την Ελλάδας προχώρησε η Αγκελα Μέρκελ.
Με δηλώσεις που αναρτήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην ιστοσελίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η Γερμανίδα καγκελάριος καθιστά σαφές ότι «θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα», δεδομένου ότι, όπως διαπιστώνει, (στην χώρα) «ήδη σημειώθηκε πρόοδος, όσον αφορά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».
«Η εντύπωση που έχω, είναι ότι βήμα - βήμα οπωσδήποτε σημειώνεται μια ορατή πρόοδος, ενίοτε βραδύτερη αυτής που ελπίσαμε, ωστόσο θα πρέπει να
δώσουμε, στην Ελλάδα, άλλη μια ευκαιρία», υπογραμμίζει επιπροσθέτως η καγκελάριος.
Η κυρία Μέρκελ, στις ίδιες δηλώσεις, επισημαίνει επίσης τα εξής: «Από τη μια πρέπει να απαιτήσουμε ώστε οι δεσμεύσεις που υιοθετήθηκαν από κοινού να γίνουν σεβαστές, αλλά από την άλλη θα πρέπει η Ελλάδα να στηριχθεί, να βοηθηθεί, ως εταίρος μας, αφού τούτη την ώρα οι αγορές μάς κρίνουν για τον βαθμό της συνοχής μας ως ευρωζώνης».
Νωρίτερα, μιλώντας ενώπιων φοιτητών φίλα προσκείμενων στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμαμ η Αγκελα Μέρκελ είχε μιλήσει για την ανάγκη να μη καταστραφεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Συνέστησε υπομονή για τη χώρα μας, αφήνοντας να διαφανεί ξανά η θετική της προδιάθεση στην προοπτική παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου