Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ευρωπαϊκό ταμείο για επενδύσεις προτείνει η Μέρκελ

Ευρωπαϊκό ταμείο για επενδύσεις προτείνει η Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πρότεινε να συσταθεί ένα νέο ευρωπαϊκό ταμείο για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων στις χώρες που δυσκολεύονται να συνδυάσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή με την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Κατά την ομιλία της στη γερμανική Βουλή πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος ανέπτυξε το όραμά της για ένα μεγαλύτερο συντονισμό των οικονομιών της Ευρωζώνης και αναφέρθηκε σε ένα ταμείο
«με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα που θα αφορά την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων».
Το ταμείο, όπως είπε, θα μπορεί να χρηματοδοτείται από τα έσοδα που θα δημιουργηθούν από το νέο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, για την επιβολή του οποίου υπάρχει ήδη συμφωνία 11 χωρών της Ευρωζώνης.
«Για να δώσουμε σε όλες τις χώρες-μέλη την ευκαιρία να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να είναι πραγματικά σε θέση να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις, προτείνω να εισαγάγουμε ένα νέο στοιχείο αλληλεγγύης», δήλωσε η κα Μέρκελ.
Η χρηματοδοτική βοήθεια χωρίς όρους έχει σε ορισμένες περιπτώσεις εμποδίσει την πορεία προς τη βελτίωση των οικονομιών, ανέφερε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι «για το λόγο αυτό, η κοινή ανάληψη χρέους είναι η λάθος απάντηση» και ότι αυτό που χρειάζεται είναι «αυτή η μορφή της αλληλεγγύης».
Η καγκελάριος είπε ότι τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου θα παρακολουθούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου