Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΟΔΗΓΙΕΣ ΙΚΑ: Πως θα καταβληθούν οι εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ

ΙΚΑ: Πως θα καταβληθούν οι εισφορές υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ
Οδηγίες σχετικά με το θέμα της καταβολής εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ του Σεπτεμβρίου 2012 και τη διαχείριση και επεξεργασία ΑΠΔ γ΄τριμήνου εξέδωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γενικό Έγγραφο Γ99/1/182/19.10.2012:
«1. Η διαχείριση και επεξεργασία των ΑΠΔ Γ' Τριμήνου 2012Κοινών Επιχειρήσεων, καθώς και οι ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων μηνός 9/2012 που έχουν ήδη υποβληθεί με μειωμένα
ασφάλιστρα, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο από τις Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
2. Οι διαφορές ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου 9ου /2012 που θα προκύψουν υπέρ των ανωτέρω Οργανισμών θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες ( άνευ προσθέτων τελών) εάν καταβληθούν έως 30/11/2012. Η προθεσμία αυτή αφορά μόνο τις περιπτώσεις των εργοδοτών που έχουν μέχρι την έκδοση του παρόντος, υποβάλει ήδη τρέχουσες εισφορές μηνός Σεπτεμβρίου 2012 με μείωση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ. Για τους λοιπούς υπόχρεους εργοδότες οι τρέχουσες εισφορές μηνός Σεπτεμβρίου 2012 θα καταβληθούν σύμφωνα με τα ανωτέρω εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δηλ. μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα Οκτωβρίου 2012.
3. Για τους ασφαλισμένους βάσει του Κεφ. Η' φορ/τές (ξηράς – λιμένων), επειδή η εργοδοτική εισφορά εισπράττεται συγχρόνως με την αμοιβή και αποδίδεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσα σε επτά (7) ημέρες το αργότερο από της 15ης και τελευταίας ημέρας του μήνα, η τυχόν διαφορά εργοδοτικών εισφορών που έχει προκύψει από την ανωτέρω μείωση θα αναζητηθεί με οδηγίες νεοτέρου εγγράφου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου