Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Η τρόικα εκβιάζει την Ελλάδα

Η τρόικα εκβιάζει την Ελλάδα
Ωμό εκβιασμό της Ελλάδα από την τρόικα μέσω σκόπιμων καθυστερήσεων και παράλογων αξιώσεων καταγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Απερχόμενοι από την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στη Βουλή και η οποία είχε διάρκεια τρεις ώρες, οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επιτέθηκαν στην τρόικα κατηγορώντας ο μεν Ευ. Βενιζέλος ότι παίζει με τη φωτιά για το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και της
Ευρωζώνης, κι δε Φ. Κουβέλης, ότι επιδιώκει την ισοπέδωση της εργασίας της χώρας.
Κουβέλης
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε πρώτος δηλώσεις και τόνισε ότι το κόμμα του αποκρούει σε κάθε περίπτωση και δεν θα ψηφίσει αυτά που αξιώνει η τρόικα για τα εργασιακά, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος.
Εμφανώς ενοχλημένος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι αξιώσεις της τρόικας δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα στο πλαίσιο των 11,5 δισ. ευρώ που πρέπει να εξοικονομήσει για να λάβει την επόμενη δόση του δανείου.
Κατηγόρησε δε την τρόικα ότι με τις αξιώσεις της σκοπεύει στην ισοπέδωση της εργασίας στην Ελλάδα και στην περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ανεργίας.
«Δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή ο διαμελισμός των εργασιακών δικαιωμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Βενιζέλος
Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε για την τρόικα ότι «Παίζουν με την φωτιά για την Ελλάδα και την ευρωζώνη».
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό στην Σύνοδο Κορυφής να παρουσιάσει το εθνικό ζήτημα της Ελλάδας και να αναδείξει τους κινδύνους που ελοχεύουν.
Οι καθυστερήσεις των συζητήσεων δεν ευνοούν ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι βαριά αλλά δεν πρέπει να είναι οριζόντια. Άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν την παραγωγή, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου