Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι μπαχαλάκηδες, “ειρηνικοί διαδηλωτές” του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτο: Naftemporiki
Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ν. Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία είναι τα σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν στις Σκουριές της Χαλκιδικής από κατοίκους που διαμαρτύρονται για τα μεταλλεία χρυσού. Σε ότι αφορά τα ίδια τα μεταλλεία και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, ξένων και ντόπιων, έχουμε γράψει παλαιότερα. Όμως, το ζήτημα που προέκυψε είναι σοβαρό. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός «προστάτης» των απανταχού μπαχαλάκηδων, εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στις Σκουριές η αστυνομία είχε δολοφονικές διαθέσεις σε βάρος των ειρηνικών διαδηλωτών κι ότι «η αστυνομία αντί να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού, χρησιμοποιείται σαν μισθοφορικός στρατός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των σύγχρονων αποικιοκρατών».
Πρώτα – πρώτα, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι αστυνομικοί ήθελαν να δολοφονήσουν κάποιον
πολίτη, αυτά είναι υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει εντύπωση και να δημιουργήσει ταραχή.
Επίσης, ασχέτως αν η καναδική εταιρεία και ο εγχώριος σύμμαχός της, έχουν πάρει τις άδειες με «περίεργο» τρόπο, πώς έτσι αβασάνιστα μια επένδυση θεωρείται αποικιοκρατία. Και αν πράγματι είναι έτσι, γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν φρόντιζε να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα χρυσού και τα άφησε στα χέρια των ξένων;
Εκείνο, όμως, που μας έκανε εντύπωση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον όρο «ειρηνικοί διαδηλωτές» όταν απ’ ότι μαθαίνουμε υπήρξαν τουλάχιστον 8 τραυματίες αστυνομικοί. Κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούσαν στις επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, μολότοφ, πέτρες, ξύλα μέχρι και πυροτεχνήματα. Έπεσε το ξύλο της αρκούδας, κι όχι μόνο από την πλευρά των αστυνομικών.
Ακόμη κι αν οι κάτοικοι «πνίγονται» από το δίκιο (αν και μαθαίνουμε ότι μεγάλη μερίδα εκεί θέλει να δουλέψει στα ορυχεία) είναι δυνατόν να ανοίγουν πόλεμο με την αστυνομία αλλά κατά τα λοιπά να θεωρούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ ειρηνικοί διαδηλωτές;
Κάτω από αυτή τη λογική οι κουκουλοφόροι του Συντάγματος είναι ειρηνικοί πολίτες που διαμαρτύρονται και οι Χρυσαυγίτες ειρηνικοί νέοι που είναι εξοργισμένοι. Θα τους περιθάλψει κι αυτούς η Κουμουνδούρου;
«Οι δήθεν… «ειρηνικοί διαδηλωτές» στους οποίους αναφέρεται η ανακοίνωση είναι στην πραγματικότητα αυτοί που επιτέθηκαν απρόκλητα στην περιοχή Σκουριές Χαλκιδικής κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και φωτοβολίδες και προκάλεσαν τον τραυματισμό 8 αστυνομικών. Είναι δε τέτοιος ο σεβασμός τους στο περιβάλλον, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονται, ώστε να προκαλέσουν ακόμη και εμπρησμό στην ευρύτερη δασική έκταση», αναφέρει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Βεβαίως, το υπουργείο έκανε και μια «χοντράδα» ταυτίζοντας τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μ’ αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κάποτε πρέπει να σταματήσει η ανοχή στα άκρα και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να τελειώσει με την προστασία που παρέχει σε κάθε λογής επεισόδια, ακόμη κι αν αυτά έχουν δόσεις… δικαίου.
Ο πόλεμος ανακοινώσεων, φυσικά συνεχίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργείου «μνημείο γκεμπελικής προπαγάνδας, μισαλλοδοξίας και εμφυλιοπολεμικού κηρύγματος».
«Η χθεσινή εικόνα στην περιοχή  Σκουριές Χαλκιδικής μιλάει από μόνη της. Βία, αστυνομική αυθαιρεσία και τρομοκρατία χωρίς προηγούμενο, κανένας σεβασμός στους εκλεγμένους βουλευτές» τονίζει.
Για να απαντήσει και πάλι ο κ. Δένδιας: Ο« ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δυσανασχετεί όταν τον αποκαλούν άκρο, αλλά δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα στο να υιοθετεί ακραίες μεθόδους και να επαίρεται για αυτές ή να υπερασπίζεται τη βία των κουκουλοφόρων και τη διατήρηση της ανωνυμίας τους, υβρίζοντας όποιον αρνείται να υποκύψει στη λογική του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου