Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Στουρνάρας: Προσπαθούμε για επιπλέον παραχωρήσεις από την τρόικα

Στουρνάρας: Προσπαθούμε για επιπλέον παραχωρήσεις από την τρόικα
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει κι άλλες παραχωρήσεις από την τρόικα σε ό,τι αφορά το πακέτο λιτότητας, αν και το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων έχει ολοκληρωθεί, είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών.
«Σε πολύ μεγάλο βαθμό η διαπραγμάτευση έχει περατωθεί, ακόμα και τώρα όμως προσπαθούμε να πετύχουμε βελτιώσεις», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή.
Νωρίτερα, ο Στουρνάρας δήλωσε ότι το πακέτο των μέτρων έχει
οριστικοποιηθεί και ήταν έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή.
Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές της χώρας για το πακέτο των αλλαγών στα εργασιακά που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως όλο το βράδυ μιλούσε με την τρόικα η οποία έχει ήδη κάνει σημαντικές υποχωρήσεις δεχόμενη να ανεβεί η αποζημίωση στις 2.000 ευρώ και ο χρόνος προειδοποίησης από τους 3 στους 4 μήνες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πει στο Euro Working Group την Πέμπτη ότι έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων, μετά τις επιπλέον παραχωρήσεις της τρόικας στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Την Παρασκευή και τη Δευτέρα ο κ. Τσακλόγλου θα ενημερώσει το Eurogroup, ενώ ήδη ο κ. Βρούτσης έχει ενημερώσει τον κ. Φώτη Κουβέλη.
Ο κ. Στουρνάρας γνωστοποίησε επίσης ότι τα μέτρα θα έρθουν σε 2 νομοσχέδια (άλλο για τις περικοπές και άλλο για τα εργασιακά) με τη μορφή του κατεπείγοντος έτσι ώστε να ψηφιστούν έως τις 12 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου