Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙΑποδεκτή έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, την ομόφωνη γνωμοδότηση του Δ΄Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, λόγω οφειλόμενων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες. Επίσης, δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβαίνουν σε επίσχεση της μελλοντικής τους εργασίας, και ο ως άνω χρόνος δεν υπολογίζεται για την καταβολή σε αυτούς
επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική τους εξέλιξη όσων εξ αυτών υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με την απόφαση αυτή «διασφαλίζεται η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον στις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους «ισχυρίζεται ότι οι γιατροί ΕΣΥ, παρότι έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες 5 μηνών, δεν επιτρέπεται να ασκήσουν το δικαίωμα της επίσχεσης, διότι το ελληνικό κράτος αποτελεί αξιόχρεο και φερέγγυο εργοδότη. Ο κ. Λυκουρέντζος επαναφέρει, λοιπόν, σε ισχύ το Βαυαρικό Δίκαιο της εποχής του Όθωνα» σημειώνει ο κ. Βαρνάβας.
πηγη:ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου