Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Περίπλοκο σκηνικό: Ο Κουβέλης δεν ψηφίζει

Περίπλοκο σκηνικό: Ο Κουβέλης δεν ψηφίζειΣε σταυρόλεξο για καλούν λύτες εξελίσσονται πλέον οικυβερνητικ΄ςε ισορροπίες καθώς η εμμονή της τρόικας σε ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και η συμφωνία της κυβέρνησης επί των απαιτήσεων οδηγεί τη Δημοκρατική Αριστερά να μην ψηφίσει τα μέτρα, όπως δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
 «Τα όσα η τρόικα επιμένει για τα εργασιακά ζητήματα με βρίσκουν αντίθετο»,τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μετά την σύσκεψη των
πολιτικών αρχηγών ξεκαθαρίζοντας ότι «οι αξιώσεις της τρόικας με βρίσκουν αντίπαλο».
 «Δεν πρόκειται να ψηφίσω αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογραμμίζοντας ότι «η τρόικα θέλει να ισοπεδωθούν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει».
 «Θα επιβαρυνθεί η ήδη τεράστια ύφεση που υπάρχει, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία αν γίνουν δεκτές οι απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Το σκηνικό που δημιιουργείται είναι ιδιαίτερα σύνθετο καθώς αν τα μέτρα κατατεθούν προς ψήφιση σε ένα άρθρο θα υπάρξει οριστική ρήξη στην κυβέρνηση με τη ΔΗΑΜΡ να καταψηφίζει κατ ανάγκη όλο το πακέτο.
Αν όμως κατατεθούν δυο νομοσχέδια ή δυο άρθρα τότε η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει το ένα ή επί της αρχής και θα καταψηφίσει το άρθρο ή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
Όπως όλα δείχνουν υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ώστε να δωθεί η ευελιξία αυτή στη ΔΗΜΑΡ και να διατηρηθεί η κυβερνητική συνοχή.
Το σίγουρο είναι πάντως πως το κυβερνητικό γυαλί θα ραγίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου