Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Απειλές κατά δημοσιογράφων σε συνέντευξη του Φωτόπουλου


Παρουσία των βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα και Δημήτρη Στρατούλη, οι οποίοι παρακολούθησαν απαθείς τα τεκταινόμενα, η συνέντευξη τύπου της ΓΕΝΟΠ και του Ν. Φωτόπουλου, εξελίχθηκε σε πεδίο προπηλακισμού και απειλών κατά των δημοσιογράφων, οι οποίοι τόλμησαν να κάνουν ερωτήσεις μη αρεστές, στους «κλακαδόρους» του αρχισυνδικαλιστή. Σημειωτέον ότι το αμφιθέατρο στο κτίριο της ΓΕΝΟΠ όπου έγινε η συνέντευξη, είχε κατακλυστεί από πολυάριθμους εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Μεταξύ των απειλών που εκτοξεύθηκαν προς δημοσιογράφους από παρόντες ήταν οι ακόλουθες: «εσύ θα το φας έξω το ξύλο», «σε ξέρουμε», «ξέρουμε που μένεις», «ξέρουμε ποιοι σε πληρώνουν». Ο ίδιος ο κ. Φωτόπουλος από τον οποίο κατ’ επανάληψη έχει ζητηθεί από τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ να μην υπάρχουν «κλακαδόροι» στις συνεντεύξεις, ζητούσε στη
διάρκεια των επεισοδίων να σταματήσουν οι προπηλακισμοί.

Αφορμή για την ταραχώδη συνέντευξη τύπου στάθηκε το γεγονός ότι κατά τη κατάληψη στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές «ανακάλυψαν» μια σειρά από δεδομένα που κρατά η εταιρεία για τους πελάτες της. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες ότι η ΓΕΝΟΠ είχε υποκλέψει ή είχε παραλάβει τα στοιχεία αυτά με άλλον τρόπο, καθώς είναι πρακτικά αδύνατον να έχει γίνει επεξεργασία των στοιχείων σε λιγότερες από 24 ώρες και ενώ μόλις λίγη ώρα πριν αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της ΓΕΝΟΠ που είχαν συλληφθεί στην κατάληψη. Πέρα λοιπόν από τα διαδικαστικά και τις ευθύνες της διοίκησης ή εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων (ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει χιλιάδες μέλη από τα οποία μπορεί να αντλεί πληροφορίες) επί της ουσίας οι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ είναι δύο:

1. Η πολιτική καταγγελία για την υπουργική απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου που δίνει έκπτωση 30% στο ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) σε επιχειρήσεις που έχουν ακίνητα με εμβαδό πάνω από 1000 τετραγωνικά. Η ίδια απόφαση προβλέπει έκπτωση 60% στο ΕΕΤΗΔΕ για επιχειρήσεις με εμβαδόν ακινήτων άνω των 2000 τμ (οι εκπτώσεις αφορούν μόνο στα επιπλέον τετραγωνικά και για τα πρώτα 1000 τμ το ΕΕΤΗΔΕ πληρώνεται κανονικά). Ο κ. Φωτόπουλος λοιπόν κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, για τη ρύθμιση που αφορά κυρίως σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρείες real estate κλπ (δηλαδή επιχειρήσεις που κατεξοχήν πλήττονται από την κρίση) και παρουσίασε υπολογισμούς για το φόρο που απέφυγαν νομίμως. Στο ερώτημα πως σχολιάζει το γεγονός ότι ένας συνδικαλιστής ΔΕΚΟ με εξασφαλισμένη μονιμότητα, ζητεί την κατάργηση μιας φοροελάφρυνσης που μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο και νέες απολύσεις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (οι περισσότερες επιχειρήσεις της λίστας είναι ζημιογόνες) ο κ. Φωτόπουλος αντέτεινε ότι οι υπάλληλοι στη ΔΕΗ δεν είναι μόνιμοι. Επίσης απάντησε ότι εάν στόχος της κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει ζημιογόνες επιχειρήσεις τότε η ρύθμιση θα έπρεπε να αφορά μόνο αυτές και όχι τις εταιρείες που έχουν έστω και ένα ευρώ κέρδος.

2. Οι  καταγγελίες για συγκεκριμένες  εταιρείες και επιχειρηματίες που με βάση τα στοιχεία που υπέκλεψε η ΓΕΝΟΠ φέρονται να μην έχουν πληρώσει καθόλου ΕΕΤΗΔΕ ή να έχουν μειώσει παράνομα τα τετραγωνικά των ακινήτων τους ώστε να αποφύγουν σημαντικά ποσά φόρων. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στην πρώτη διασταύρωση που έγινε μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας, επιχείρηση ΜΜΕ που φερόταν να μην έχει καταβάλει το ΕΕΤΗΔΕ, τελικά αποδείχθηκε ότι το είχε καταβάλει ωστόσο αυτό δε φαινόταν στο λογαριασμό που υπέκλεψε η ΓΕΝΟΠ, καθώς το ακίνητο ανήκε σε άλλη εταιρεία από την οποία και πληρώθηκε ο φόρος. Υπό τις συνθήκες αυτές το Capital.gr δεν μπορεί να δημοσιεύσει στοιχεία που ελέγχονται για τη νομιμότητα αλλά και για την ορθότητά τους. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Φωτόπουλος δεσμεύτηκε να καταθέσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα προκειμένου να υπάρξει τεκμηριωμένη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν σε εκδοτικές επιχειρήσεις, κατασκευαστικές εταιρείες, γνωστά εφοπλιστικά ονόματα ακόμη και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου