Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

"Ο στρατός δεν έχει σχέση με τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη". Το ΓΕΣ απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ!




Δεν έχει καμία σχέση ο στρατός με τα μέτρα ασφαλείας για τις εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δηλώνει το ΓΕΣ μέσω του εκπροσώπου του Επίλαρχου Γιάννη Σηφάκη.

Σύμφωνα με την γραπτή δήλωσή του “ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος κ. Ιωάννης Σηφάκης, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012, υπογράμμισε τα εξής: «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων που θα γίνουν αύριο, Σάββατο. Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας».

Δεν γνωρίζουμε σε ποιες δημοσιογραφικές ερωτήσεις απάντησε ο επίλαρχος. Και καλά έκανε και απάντησε ,όπως θα πρέπει να κάνουν οι εκπρόσωποι Τύπου των Γενικών Επιτελείων κάθε μέρα.

Θα επισημάνουμε όμως ότι εκτός από τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ,υπάρχει και η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα έπρεπε να λάβει απάντηση όχι από τους στρατιωτικούς, αλλά από τους πολιτικούς.

Θυμίζει λίγο η ιστορία την υπόθεση της εισβολής των εργαζομένων των Ναυπηγείων στο ΥΕΘΑ ,όταν ενώ βρισκόταν στο χώρο ο ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσυνιώτης, άφησαν τον Α/ΓΕΕΘΑ να χειριστεί το θέμα.

Αν η απάντηση των εκπροσώπων σε ερωτήσεις και δημοσιεύματα ήταν συνηθισμένη πρακτική -που πρέπει να είναι - δεν θα υπήρχε θέμα. Όμως δεν μπορεί να θυμόμαστε τους “ευνουχισμένους” στρατιωτικούς εκπροσώπους όποτε μας βολεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου