Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οι εφοπλιστές στηρίζουν την οικονομία αλλά δεν φέρνουν τα λεφτά τους

Οι εφοπλιστές στηρίζουν την οικονομία αλλά δεν φέρνουν τα λεφτά τουςΣυνέβη αι αυτό: Οι εφοπλιστές εξήραν τη συμβολή τους στη στήριξη της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης προέβη στις σχετικές δηλώσεις εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε το προεδρίο της Ένωσης με τον πρωθυπουργό.
Στην πραγματικότητα βέβαια το εφοπλιστικό κεφάλαιο αποτελεί διαχρονικά πρόβλημα για την Ελλάδα καθώς συμβάλει ελάχιστα συγκριτικά με τους τζίρους του ενώ παραμενει πλήρως αφορολόγητο και κινείται κυρίως μέσω off-shore εταιριών. Παρ όλα
αυτά λόγω του καλού lobbying και υπερυσσωρευσή του παραμένει ισχυρό.
 Στη συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο κ. Σαμαράς μίλησε για ουσιαστικό και ηθικό χρέος όλων να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ανάκαμψη του τόπου, στις δύσκολες αυτές ώρες που περνά. Με τη σειρά του, ο κ. Βενιάμης τόνισε πως «ο εφοπλιστικός κόσμος συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και τη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ανακάμψει και να αναπτυχθεί, ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις, δηλώνει παρών και συμβάλει στην προσπάθεια μέσα από τα φορολογικά έσοδα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κ. Μουσουρούλης, διευκρίνισε πως η συζήτηση με τους Έλληνες εφοπλιστές στηρίζεται κυρίως στην κοινή προσπάθεια να υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας αυτές τις δύσκολες στιγμές και εκτίμησε πως ο κοινός αυτός τόπος θα οδηγήσει σε αποτελέσματα. Κλείνοντας, ο κ. Μουσουρούλης αναφέρθηκε στην αυριανή συνεδρίαση του δ.σ. της Ένωσης «και από εκεί και πέρα», πρόσθεσε, «θα εξελιχθεί αυτή η συζήτηση». «Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο όλοι οι Έλληνες στηρίζουν την Πατρίδα κι αυτό φαίνεται καθαρά», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου