Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Διαφωνίες για ματαίωση «Νικηφόρου»

ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τη ματαίωση της άσκησης της Εθνικής Φρουράς, «Νικηφόρος», ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, Γιώργος Βαρνάβα, διευκρινίζοντας ωστόσο στη συνέχεια ότι μιλούσε εκ μέρους του κόμματός του, του ΚΣ ΕΔΕΚ. Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, «τα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, βρίσκοντας δικαιολογία τη διεξαγωγή των συνομιλιών, μη θέλοντας να διαταράξει τον οποιοδήποτε διάλογο που υπήρχε μεταξύ των δύο κοινοτήτων αποφάσιζε την αναβολή». Σύμφωνα
με τον κ. Βαρνάβα, «από τη στιγμή που ο διάλογος δεν υφίσταται και από τη στιγμή που η Τουρκία αυξάνει καθημερινά απειλές όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στη γύρω περιοχή, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε ένα αξιόμαχο και ένα εκπαιδευμένο στρατιωτικό σώμα». Κάλεσε την Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφασή της και να προχωρήσει στην κανονική διεξαγωγή της άσκησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος διεξαγωγής της άσκησης, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «όταν και εφόσον η πατρίδα σου βρίσκεται υπό κατοχή -σίγουρα είναι γεγονός το κόστος- αλλά από την άλλη πλευρά η προστασία της πατρίδος όταν και εφόσον απειλείται η ακεραιότητά της δεν μπορεί να υπολογίζεται με το οποιοδήποτε κόστος». Γι’ αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, «έχω ξαναδηλώσει ότι έχοντας υπόψη ως Επιτροπή Άμυνας το τι υφίσταται σήμερα στην Εθνική Φρουρά και το ποιες πιθανόν να είναι οι προθέσεις ακόμη και στον επικείμενο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η Κυβέρνηση ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας σε σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα, έχουμε ζητήσει με επιστολή μας δια μέσου του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
http://www.philenews.com/digital/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου