Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πρέπει να κληθεί και ο Γιώργος στη Βουλή



Να καλέσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που εξετάζει την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποκάλυψε η βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Real fm.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να κληθεί. Εμείς θα ζητήσουμε να κληθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι αποκαλύπτεται ότι έχουν συμμετοχή και εμπλοκή στην υπόθεση αυτή».

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε: «Ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας και
ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών τον Γενάρη του 2011 -ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή- συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας, της HSBC, στην Ελβετία. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου χθες που τον ρώτησα. Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και τη «λίστα Λαγκάρντ» ότι «αρνήθηκε κατ’ επανάληψη να κατονομάσει το πρόσωπο στο οποίο το παρέδωσε. Αυτό σημαίνει δύο τινά. Το πρώτο είναι ότι επιφύλαξε στον εαυτό του την αποκλειστική χρήση και νομή ενός δημόσιου αρχείου που ζητήθηκε στο όνομα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι για λογαριασμό του κ. Παπακωνσταντίνου ως ιδιώτη. Το δεύτερο είναι -και του το είπα χθες- ότι ο καθένας βεβαίως δικαιούται πλέον να συναγάγει ότι το έχει ακόμη ο ίδιος και αρνείται να το παραδώσει».

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες τεσσάρων προσώπων σε σχέση με τον χειρισμό της «λίστας Λαγκάρντ». Κατονόμασε δε τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς και τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου