Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μαραγκός: Είμαστε μια συμπαγής ομάδα»

Μαραγκός: Είμαστε μια συμπαγής ομάδα»
Δηλώσεις για τη μέχρι τώρα πορεία του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα έκανε ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός Στέλιος Μαραγκός που έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς της ομάδας. Ο Μαραγκός τόνισε ότι δεν είναι έκπληξη η πορεία στις 6 πρώτες αγωνιστικές.
Παραθέτουμε αποσπάσματα.
«Έχουμε κάνει ένα αναπάντεχο ξεκίνημα για αρκετούς, αλλά όχι για εμάς. Δεν θεωρούμε έκπληξη την ως τώρα πορεία της Καβάλας. Απέχουμε ένα βαθμό από την κορυφή και σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι από τη συγκομιδή μας. Είμαστε μια νέα ομάδα, με προετοιμασία δέκα ημερών και πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές. Τα τρία διπλά
μας δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και κουράγιο για τη συνέχεια, αλλά πρέπει να υπάρχει διάρκεια και να μην μείνουμε εδώ. Πρέπει να σταματήσουμε να επικαλούμαστε την ελλιπή προετοιμασία και να το ξεχάσουμε αυτό, άλλωστε ήδη κύλησαν έξι αγωνιστικές. Στη συνέχεια ο ΑΟΚ θα γίνει καλύτερος, σταδιακά «δένει» περισσότερο.
Προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος για φέτος, γιατί υπάρχει «χημεία», είμαστε μια οικογένεια και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Ίσως οι δυσκολίες που περάσαμε μας έφεραν πιο κοντά. Καλό κλίμα είχε και πέρυσι ο Πλατανιάς, στον οποίο έπαιξα, αλλά δεν είχε το ποιοτικό και έμπειρο ρόστερ που έχει η Καβάλα. Ευελπιστώ ότι φέτος θα πανηγυρίσω την τρίτη σερί άνοδο, μετά τις προηγούμενες στη Δόξα Δράμας και τον Πλατανιά Χανίων!».
Ακολούθως, ο Βεροιώτης στόπερ μίλησε για την επιτυχία με τη Νίκη Βόλου: «Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια με τη Νίκη, έχοντας καταρχήν αξιόπιστη ανασταλτική λειτουργία. Γνωρίζαμε καλά τον αντίπαλο, τον είχαμε μελετήσει και ήμασταν διαβασμένοι στην τακτική. Κάναμε γκολ τις ευκαιρίες και τολμώ να πω εκ των υστέρων ότι η προηγούμενη απώλεια με τον Θρασύβουλο ίσως μας έκανε καλό. Μας πείσμωσε πολύ και μας αφύπνισε. Είχαμε μια δύσκολη σειρά αγώνων, με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια και εκεί ίσως οφείλεται το ότι πήραμε βαθμούς περισσότερο μακριά από το «σπίτι» μας, ενδεχομένως και σε συγκυρίες. Παίξαμε τέσσερα εκτός και μόνο δυο εντός. Βεβαίως, όλοι θα παίξουν με όλους, αλλά είναι θετικό ότι πολλά δύσκολα ματς στο δεύτερο γύρο θα τα έχουμε στην Καβάλα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, ειδικά αν αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Αλλιώς τα διπλά είναι… δώρο- άδωρον! Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί νικών και γνωρίζουμε ότι έχουμε ανεβάσει τον πήχη και τις προσδοκίες του κόσμου.
Φέτος υπάρχουν και άλλες δυνατές ομάδες, όπως η Νίκη Βόλου, που έχει βάθος στον πάγκο και εκτιμώ ότι θα αντέξει ψηλά, αλλά και η Καλλονή, που μου αρέσει και γνωρίζω καλά τον προπονητή της, Τίμο Καβακά, με τον οποίο έχω δουλέψει. Εκεί ψηλά βεβαίως βάζουμε και την Καβάλα, ελπίζουμε σταθερά στην πρώτη τριάδα (σ.σ. γέλια). Η κόπωση που έχουμε είναι φυσιολογική, αλλά η διακοπή που ακολουθεί μετά το Κύπελλο θα είναι ευεργετική, δεν θα μας κόψει τον καλό ρυθμό. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι κόντρα στις αντιξοότητες υπερβάλλουμε εαυτούς και μας στηρίζει. Τα θετικά αποτελέσματα βεβαίως συμβάλλουν στο να είναι κοντά μας και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Η παρουσία των φιλάθλων μας ως τώρα μόνο θετική κρίνεται».
Όσο για το μυστικό της πορείας; «Είμαστε μια συμπαγής ομάδα και στο καλό κλίμα έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι κ.κ. Βασιλακάκης, Τσαλίκης και Μαραντάς, που μας έχουν φέρει κοντά. Βεβαίως, υπάρχει σπάνια «πάστα» παικτών για τα δεδομένα της κατηγορίας. Ηγετικές φιγούρες όπως οι Ντιέ, Μοκάκε, Ενσαλίβα, Γελαδάρης και Τριποτσέρης. Αρχικός στόχος από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε ήταν η άνοδος και πιστεύουμε ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Θα παλέψουμε πολύ για να φέρουμε την ομάδα εκεί που προσδοκά η διοίκηση και ο κόσμος. Όπως τόνισε η διοίκηση, δεν πρόλαβε να οργανωθεί ο ΑΟΚ όσο θα ήθελε, όλα έγιναν γρήγορα. Συνεπώς, πιστεύω ότι αν ήμαστε κοντά στην κορυφή τον χειμώνα, με την ενίσχυση του Ιανουαρίου θα πάμε ακόμα καλύτερα. Φυσικά, δεν έγινε καμία τυχαία επιλογή. Το ρόστερ δείχνει ότι κανείς δεν ήρθε… χαριστικά!».
Τ. Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου