Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία»

 Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνον από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως, από την ολιγωρία όσων την προασπίζονται, διαμηνύει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως αποτελεί χρέος όλων «να προασπιστούμε τη δημοκρατική ομαλότητα από κάθε ακραία συμπεριφορά».
«Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα από κάθε παρανομία. Είτε από 'κουκουλοφόρους', είτε από 'τάγματα εφόδου'», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑGAZINO και σημειώνει ότι κατά το παρελθόν έγιναν «εκπτώσεις», τις οποίες και «πληρώνουμε τώρα».
«Τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία. Τέρμα οι παρωπίδες στο ποιος παρανομεί και ποιος ωφελείται
. Τέρμα στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όταν παραβιάζεται η δημοκρατική νομιμότητα. Τέρμα σε όλα αυτά που για πολλά χρόνια δηλητηρίαζαν την ομαλότητα και έδωσαν χώρο στα άκρα να αναπτυχθούν», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Πρωθυπουργός.
«Η δημοκρατία», τονίζει, «δεν είναι μια λέξη που την επικαλούμαστε όταν θιγόμαστε εμείς οι ίδιοι μόνο. Προστατεύει όλους! Κι εμάς και τους αντιπάλους μας.. Γι αυτό πρέπει να την παίρνουμε σοβαρά και να τη σεβόμαστε». Κι αυτό», δηλώνει, «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».
Στην ίδια συνέντευξη - και κληθείς να σχολιάσει τα περί εμπλοκής ονομάτων πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει τη θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς.
«Καμιά σκιά, όλα στο φως. Γιατί όσο αφήνουμε σκιές δεν σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε και τους αθώους. Και ασφαλώς πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως τι είναι "φήμη" και τι αλήθεια. Τι ευσταθεί και τι όχι. Γιατί στο παρελθόν έγινε μεγάλη ζημιά από δύο νοσηρά φαινόμενα: Από αληθινά σκάνδαλα για τα οποία δεν διώχθηκε κανείς. Αλλά και από τεράστιο θόρυβο για σκάνδαλα που αποδείχθηκαν ανύπαρκτα στο τέλος», σημειώνει με νόημα ο Πρωθυπουργός για να επισημάνει ότι «ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο είναι να εφευρεθεί ένα ψευτο-σκάνδαλο και να πέσει όλη η προσοχή της κοινής γνώμης στο δεύτερο. Και ο πιο συνηθισμένος τρόπος να προστατευθούν οι ένοχοι είναι να κυνηγηθούν αθώοι».
Γι αυτό, καταλήγει, όλα στο φως και αμέσως. Για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου