Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Χημικός Οζέλ:Επιδιώκουμε να "εξουδετερώσουμε" την ηγετική Ομάδα του ΡΚΚ

Ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χημικός Νετζντέτ Οζέλ δήλωσε σήμερα πως ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τις προσπάθειες του για την εξουδετέρωση της ηγετικής ομάδας του PKK αλλά αυτή προστατεύεται και φυλάσσεται καλά και αλλάζει συνέχεια θέσεις.Αυτό αναφερόταν σε ανάρτηση στις 26 Σεπτέμβρη 2012 με τίτλο ο Χημικός Οζέλ: Ονειρεύεται Νέα Κένυα για την Ηγεσία του PKK
Χτές η "έγκριτη" τουρκική εφημερίδα Χουρριέτ σε άρθρο του  MURAT Yetkin    ανέφερε πώς ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Francis Ricciardone αποκάλυψε στις 16 Οκτωβρίου απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων πως υπήρξε από την πλευρά των ΗΠΑ προς την τουρκική κυβέρνηση πρόταση για μια από κοινού μυστική επιχείρηση τύπου "Οσάμα Μπίν Λάντεν" για την εξουδετέρωση του Μουράτ Καραγιλάν του υπ.αριθμόν 2 στην ιεραρχία του PKK και της στρατιωτικής ηγεσίας του PKK η οποία κρύβεται στο Βόρειο Ιράκ και ότι αυτή θα διατηρούσε τον μυστικό της χαρακτήρα για πολλά χρόνια..
Οι ΗΠΑ κατά τον Αμερικανό πρεσβευτή προσέφεραν στην Τουρκία την εμπειρία τους και τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα για την επιτυχία μιας τέτοιας επιχείρησης . Η Τουρκία απέρριψε την πρόταση αυτή τονίζοντας πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά του PKK βασιζόμενη στην δική της εμπειρία και στους δικούς της κανόνες. Την απόρριψη της αμερικανικής πρότασης επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε πως ο Μπίν Λάντεν εξοντώθηκε σε ένα σπίτι υπενθυμίζοντας την επιδρομή κομάντος των ΗΠΑ σε ένα σπίτι κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ στις 2 Μαΐου, 2011 ενώ η στρατιωτική δράση κατά του PKK διεξάγεται σε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή η οποία είναι ορεινή.

H τουρκική εφημερίδα  Αksam το πηγαίνει ακόμα λίγο παραπέρα και αναφέρει πως  την σχετική πρόταση την έκανε ο Αρχηγός της CIA κ. David Petraeus κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη την 3η Σεπτεμβρίου και κατά την συνάντησή του με στελέχη της τουρκικής ΜΙΤ .

Ο καθείς ας βγάλει τα συμπερασματα του 
http://networkedblogs.com/DCOhX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου