Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πόρτα λόγω Σκοπίων έριξε η ΔΑΠ–ΝΔΦΚ στην ένωση φοιτητών της Ευρώπης

Πόρτα λόγω Σκοπίων έριξε η ΔΑΠ–ΝΔΦΚ στην ένωση φοιτητών της Ευρώπης

Η γαλάζια φοιτητική παράταξη αρνήθηκε την πρόσκληση συμμετοχής στην ESU λόγω της ονομασίας των Σκοπιανών

Πρόσκληση να συμμετάσχει στην 24η Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών (European Students Union) – που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Λεμεσό της Κύπρο και μετέχουν όλες οι εθνικές ενώσεις φοιτητών, έλαβε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ωστόσο οι γαλάζιοι αρνήθηκαν να δώσουν το «παρών».

Μπορεί να επρόκειτο για την πρώτη φορά που ελληνική φοιτητική οργάνωση προσκαλείται να συμμετέχει έστω κατ’ εξαίρεση (επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΕΦΕΕ) στη μεγαλύτερη διάσκεψη φοιτητών στην Ευρώπη παρ’ όλα αυτά η μεγαλύτερη ελληνική φοιτητική νεολαία αρνήθηκε να συμμετάσχει επειδή η εθνική οργάνωση φοιτητών των Σκοπίων ήταν ενταγμένη με το όνομα “National Student Union of Macedonia”.


Με επιστολή του, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων Απόστολος Μπακόλας αρνήθηκε την τόσο τιμητική πρόσκληση για το ελληνικό φοιτητικό κίνημα, υπενθυμίζοντας με εμφατικό τρόπο πως η ονομασία και τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί Φοιτητές, παραβιάζουν τις διεθνείς συμφωνίες και προσβάλουν  την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Αξίζει πάντως να τονισθεί πως η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε. και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων διεκδίκησε και πέτυχε την πρόσκληση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στo 24o Συνέδριο, δεδομένου ότι στην Ελλάδα έχει πάψει από το 1985 να υπάρχει προεδρείο στην ΕΦΕΕ εξ’ αιτίας της άρνησης των Αριστερών φοιτητών να αποδεχθούν την επικράτηση των γαλάζιων στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Και αφού λείπει η “γάτα” (Ελλάδα), οι Σκοπιανοί δεν έχασαν την ευκαιρία για προπαγάνδα στις νεολαίες της Ευρώπης.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου