Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας: Τα ονόματα των φοροφυγάδων θα έρθουν στην Βουλή

Στουρνάρας: Τα ονόματα των φοροφυγάδων θα έρθουν στην ΒουλήΕντατικούς ελέγχους διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εντοπίσουν αν υπάρχουν, μεταξύ άλλων, πολιτικά πρόσωπα που «έβγαλαν» τα χρήματά τους στοπ εξωτερικό την επίμαχη περίοδο 2009-2010.Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει σε έγγραφο που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ύστερα από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Αντώνη Πετράκου.
«Η Τράπεζα της Ελλάδας»μ αναφέρει το έγγραφο «διαβίβασε στη Γενική Γραμματεία
Πληροφοριακών Συστημάτων, στοιχεία για 54.246 φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία κατά τα έτη 2009-2012 εξήγαγαν συνολικά πάνω από 22.209.295.375 ευρώ και το καθένα πάνω από 100.000 ευρώ. Η ΓΓΠΣ απέστειλε προς το ΣΔΟΕ και τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων ένα ηλεκτρονικό αρχείο στο οποίο περιλαμβάνονται πρόσωπα, τα οποία εξήγαγαν χρήματα στην αλλοδαπή με σκοπό την διενέργεια ελέγχων στα πρόσωπα αυτά αναφορικά με το αν είχαν την δυνατότητα λαμβανομένων υπόψη των δηλωθέντων εισοδημάτων τους να εξάγουν στο εξωτερικό τα συγκεκριμένα χρήματα».
Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι τα ονόματα όσων έστειλαν παρανόμως χρήματα στο εξωτερικό θα μεταβιβαστούν άμεσα στην Βουλή. «Εφόσον στο μέλλον κατά την πρόοδο των φορολογικών ελέγχων διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πρόσωπα που ενήργησαν κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και εφόσον η δημοσιοποίησή τους στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου εξυπηρετεί την διαφάνεια της δημόσιας και πολιτικής ζωής, το υπουργείο Οικονομικών με την επιφύλαξη της ισχύουσας νομοθεσίας και σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές προτίθεται να καταθέσει αμελλητί τα στοιχεία στη Βουλή», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου