Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Διακινούσε τρελά ποσά ο Σμπώκος»!



Τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από τις συμπληρωματικές απολογίες των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου (του Νίκου Ζήγρα και της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου) και το γεγονός ότι συνέστησε και συμμετείχε στην ομάδα που «ξέπλυνε» βρόμικο χρήμα με υποδομή στο εξωτερικό, από «ωφελήματα» από εξοπλιστικά προγράμματα, οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης εις βάρος του Γιάννη Σμπώκου πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής αποδίδει στο ένταλμα σύλληψης στον Γιάννη Σμπώκο ότι «συνέστησε και συμμετείχε σε οργάνωση που δραστηριοποιήθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ανέπτυξε διαρκείς δεσμούς στην αλλοδαπή». Οπως επισημαίνει,
σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μέσω της οργάνωσης αυτής, επιχείρησε σειρά συναλλαγών σε διάφορους χρηματοπιστωτικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χρησιμοποίησε περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και διάφορα ενδιάμεσα πρόσωπα, φυσικά και νομικά, μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα χρήματα της δωροδοκίας στην Ελλάδα». Ετσι, κατά τον ανακριτή, «έχει δημιουργηθεί η υποδομή για τη διαφυγή του στο εξωτερικό». Παράλληλα γίνεται επίκληση στα νέα -επιβαρυντικά- στοιχεία από τις συμπληρωματικές απολογίες, τα οποία κατά τον κ. Μαλλή «μπορεί να εκληφθούν από αυτόν ως ικανά να τον στείλουν στη φυλακή, στοιχεία τα οποία διαρρέουν πλέον στον Τύπο».

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αρχικά στο κτίριο 16, για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Κατά την αποχώρησή του από το γραφείο του ανακριτή είπε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους: «Είμαι αθώος, ό,τι έχω να πω θα το πω στον ανακριτή». Ο Γιάννης Σμπώκος θα παραμείνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ως την απολογία του τη Δευτέρα. Παράλληλα διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κατείχε νόμιμα δύο όπλα που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στο σπίτι. Για το ένα από τα δύο φέρεται ότι είχε λήξει η άδειά του το 2011, ενώ αναζητείται ένα τρίτο όπλο, το οποίο ο κ. Σμπώκος κατέχει νόμιμα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή κ. Μαλλή ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου της λιβεριανής υπεράκτιας εταιρίας P & A Investments, ο οποίος είχε αποβιώσει από το 2002.


Βάσω Παλαιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου