Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Φωνάζει αλλά ψηφίζει(;) ο Βενιζέλος

Φωνάζει αλλά ψηφίζει(;) ο ΒενιζέλοςΤην ασάφεια γύρω από τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στα εργασιακά διατήρησε με τις δηλώσεις του ο Ευάγγλος Βενιζέλος καθώς διαφώνησε με τις ρυθμίσεις της τρόικας και την επέκρινε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "παίζει τη φωτιά" αλλά δεν έκανε λόγο για άρνηση ψήφου όπως ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης.
«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό στη συνοδο κορυφής να παρουσιάσει πολιτικά το πραγματικά εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας και να αναδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν»
πρόσθεσε, επισημαίνοντας με έμφαση ότι η καθυστέρηση αυτή της τρόικας δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα, ούτε την ευρωζώνη.
Στη συνέχεια ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στα μέτρα της επόμενης διετίας που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, τονίζοντας ότι «το πακέτο αυτό πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο και να είναι εσωτερικά δίκαιο». «Τα μέτρα είναι βαριά αλλά πρέπει στο εσωτερικό τους να μην είναι οριζόντια» είπε.
«Το πακέτο αυτό πρέπει να βγάλει τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι «πρέπει να πειστεί η ελληνική κοινωνία και η διεθνής αγορά» αλλά και ότι πρέπει να συνοδεύεται από κοινωνικά αντίβαρα άμεσης εφαρμογής, όπως έχει προτείνει το κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου