Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΑ Βομβαρδισμοί στο Χαλέπι, συλλήψεις στη Δαμασκό

Βομβαρδισμοί στο Χαλέπι, συλλήψεις στη Δαμασκό
Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε σήμερα συνοικία στο Χαλέπι την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας προέβησαν σε συλλήψεις στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι νέες αυτές βιαιότητες σημειώνονται τρεις ημέρες πριν από τη μουσουλμανική γιορτή Αΐντ αλ-'Αντχα. Ο διεθνής απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι έχει απευθύνει έκκληση για εκεχειρία στη διάρκεια της γιορτής αυτής.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκρούσεις ξέσπασαν
σήμερα στην πόλη Χαράστα της επαρχίας της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δυο αντάρτες.
Στην ίδια την πόλη της Δαμασκού, οι δυνάμεις ασφαλείας προέβησαν σε συλλήψεις στη συνοικία αλ-Ζαχίρα. Τη νύχτα, ένας άνδρας σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας σε νοτιοανατολική συνοικία της πρωτεύουσας.
Στο Χαλέπι, η συριακή αεροπορία βομβάρδισε την περιοχή Κατέργκι που ελέγχουν οι αντάρτες, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές συνοικίες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αντάρτης.
Στην ανατολική χώρα, συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Ντέιρ Εζόρ που οι αντάρτες προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και μήνες. Στην επαρχία Ντεράα, ένας αντάρτης σκοτώθηκε στη διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης Μποσρ αλ-Χαρίρ.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες για εκεχειρία. Ούτε οι αντάρτες ούτε το καθεστώς φαίνεται να θέλουν την εκεχειρία και ο καθημερινός απολογισμός ξεπερνά τους 100 νεκρούς», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου