Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα λένε τώρα οι Γερμανοί

Να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα λένε τώρα οι Γερμανοί
Για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα άνω του ενός έτους, ο αριθμός των Γερμανών πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ ξεπέρασε εκείνους που την θέλουν εκτός ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στη Γερμανία, δύο ημέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.
Η έρευνα «Politbarometer» για το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF έδειξε ότι
το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί στο ευρώ σε σύγκριση με μόλις 31% που ήταν το ανάλογο ποσοστό τον περασμένο Αύγουστο.
Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη έρευνα κοινής γνώμης καταγράφει ως πλειονότητα τους Γερμανούς πολίτες που υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας.
Ωστόσο, ένα εξίσου στιβαρό 45% απαντά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη νομισματική Ενωση εξαιτίας του τεράστιου προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει.
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 10 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα.
Ωστόσο η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 57% των ερωτηθέντων Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβει περαιτέρω κεφάλαια εάν δεν πετύχει τους στόχους μείωσης των ελλειμμάτων της, αναγνωρίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνιστά, ουσιαστικά, χρεοκοπία του μεσογειακού τους εταίρου.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου