Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Επέστρεψε στα καθήκοντα του ο Μεϊμαράκης


Επέστρεψε στα καθήκοντα του ο Μεϊμαράκης Στα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επέστρεψε την Πέμπτη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να προεδρεύσει σε πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των δανειοληπτών, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος από τις εξελίξεις, ενώ σημείωσε ότι κατέπεσε μια αστήρικτη καταγγελία.
«Είναι τέτοια τα προβλήματα αυτή την ώρα, που θεωρώ πολυτέλεια να απασχολήσω την κοινή γνώμη για τέτοιο θέμα στο οποίο θεωρώ όμως, ότι πλέον υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Κατέπεσε η αστήρικτη καταγγελία. Θεωρώ ότι επιβάλλεται, μέσα σε αυτή την πολιτική αναστάτωση ο πρόεδρος της Βουλής να είναι στη θέση του. Το αισθάνομαι πολιτικά μέσα μου ότι πρέπει να ανέβω στην έδρα» δήλωσε
χαρακτηριστικά.
Συμπλήρωσε δε ότι «Μέσα στη Βουλή αισθάνομαι καθαρός και ευχαριστώ όλους τους βουλευτές και τα κόμματα που έδειξαν μια συμπεριφορά πολιτισμένη, σε μια τέτοια περιπέτεια και μια καταγγελία που τάραξε το πανελλήνιο και κόντεψε να ταράξει όλη την Ευρώπη. Όταν βλέπεις τα ξένα Μέσα να λένε ότι ο πρόεδρος της Βουλής της Ελλάδας, την ώρα που πάει η χώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση, κατηγορείται για ξέπλυμα καταλαβαίνετε τι εικόνα στέλνεται για την Ελλάδα».
«Η κοινή γνώμη από ό,τι βλέπω, δεν "τσίμπησε" μετά την 2η Κυριακή. Μετά την πρώτη Κυριακή ήταν σε μια επιφύλαξη αν ο πρόεδρος της Βουλής έκανε την "λαδιά". Υπήρχε αναμονή. Εγώ, όμως, καμία στιγμή δεν αισθάνθηκα ότι το κοινοβούλιο, οι βουλευτές και τα κόμματα έκαναν παιχνιδάκι με αυτή την ιστορία. Συμπεριφέρθηκαν πολιτισμένα, σε μια υπόθεση, που ανάλογα τη συγκυρία και την εποχή, θα γινόταν όργιο εδώ μέσα. Αυτό δείχνει ωριμότητα και τη στάση των κομμάτων ότι επιθυμούν η χώρα να έχει ομαλότητα και να προχωρήσει με ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε στη συνέχεια.
Ο πρόεδρος της Βουλής προειδοποίησε τέλος ότι «ο κόσμος είναι σε αναμονή, αγανακτισμένος αλλά πολιτισμένα αγανακτισμένος» και πρόσθεσε πως «αν επέλθει αστάθεια και ανωμαλία, μπορεί να δημιουργηθούν γενικότερα και ευρύτερα προβλήματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου